贵州省毕节市实验高级中学2020-2021学年高二英语上学期期中试题.doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 贵州省 毕节市 实验 高级中学 2020 2021 学年 英语 学期 期中 试题
- 资源描述:
-
贵州省毕节市实验高级中学2020-2021学年高二英语上学期期中试题 贵州省毕节市实验高级中学2020-2021学年高二英语上学期期中试题 年级: 姓名: 28 贵州省毕节市实验高级中学2020-2021学年高二英语上学期期中试题(含解析) 考生注意: 1.本试题卷满分150分,考试时间120分钟。 2.请将各题答案填涂在答题卡上。 第一部分:听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Where does the conversation probably take place? A. In the post office. B. At the bus stop. C. At the airport. 2. Who will pay for the meal probably? A. Annie. B. Tom. C. Kelvin. 3. What will Bill do today? A. Study at home. B. Watch a film. C. Go fishing 4. Where is the woman’s phone? A. In the bedroom. B. In the kitchen. C. In the sitting room. 5. What are the speakers probably doing? A. Making food. B. Setting a table for a meal. C. Shopping in a store. 第二节共(15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. What happened to the man? A. He broke a machine. B. He didn’t get a blind box. C.He lost his wallet. 7. What does the woman advise the man to do? A. Call the police. B. Rock the machine. C.Call the number on the machine. 听第7段材料,回答第8、9题。 8. How does the woman feel after the second interview? A. Nervous. B.Disappointed. C. Hopeful. 9. How many people failed in the first interview? A. 4. B. 12. C.16. 听第8段材料,回答第10至12题。 10. What is the weather like in San Francisco now? A. Cold. B. Warm. C. Hot. 11. Where is the woman from? A. Kunming. B. Sydney. C. San Francisco. 12. What is the probable relationship between the speakers? A. Guide and traveler. B. Taxi driver and passenger. C. Customer and hotel manager. 听第9段材料,回答第13至16题。 13. What time does the man plan to pick up Sandy? A. At 1:30 p.m. B. At 2 p.m. C. At 2:30 p.m. 14. What is Mr. Li? A. A cook. B. A train driver. C. A doctor for animals. 15. What is the woman worried about? A. Sandy’s health. B. Space in the car. C. The place to have lunch. 16. What will the man do next? A. Drive to the train station. B. Go to pick up Sandy. C. Make a phone call to Mr. Li. 听第10段材料,回答第17至20题。 17. What is special about the giveaway? A. The tourists don’t know where they’ll fly when applying B. Groups can’t apply for the free tickets. C. The air tickets are one-way tickets. 18. When will the giveaway begin? A. In February, 2020. B. In July, 2020. C. In September, 2020. 19. Why does Japan Airlines hold the activity? A. To attract more visitors to Tokyo. B. To celebrate the 2020 Olympic Summer Games. C. To take tourism pressure off Tokyo during the Olympics. 20. What does the speaker mainly talk about? A. The best places to visit in Japan. B. An activity held by Japan Airlines. C. The preparation work for the Olympics in Tokyo. 第二部分:阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 A San Francisco,known as “The City by the Bay",packs a lot of fun. View of Golden Gate Bridge from Baker Beach As one of the most famous sights in all of San Francisco,the Golden Gate Bridge is an absolute must-see. There are a few good spots to view it from,but my personal favorite is Baker Beach. This is also a particularly good spot to buy a meal from a local market,lay down a blanket and enjoy a picnic in the view of the famous bridge. Visit the Musee Mecanique Fisherman's Wharf(码头)is one of the most touristy areas of San Francisco and the overpriced,crowded sights can be tiring. But on Wharf 41,there's a unique attraction: the Musee Mechanique. This museum has one of the largest collections of old indoors game machines in the world,which offers great amusements. Entry is free and it's only a couple of quarters to play the games. Eat at Spark Social Food Trucks With such a various population,it can be difficult to decide what cuisine to enjoy for dinner. Luckily at Spark Social Food Trucks in the Mission Bay,you can try a little bit of everything!Not only is the food delicious,but the food truck has a community feel with weekly events and free desserts. Have Tea at the Japanese Tea Garden If you desire for some calm on the somewhat noisy streets of San Francisco,the Japanese Tea Garden is perfect. Located in Golden Gate Park,the garden looks exactly like Japan. And you can enjoy tea in the traditional tea house overlooking a lake. 1. What does the Musee Mechanique offer? A. Peace. B. Picnic spot. C. Amusements. D. Delicious foods. 2. Which spot treats tourists to free desserts? A. Wharf 41. B. The Mission Bay. C. The Baker Beach. D. Golden Gate Bridge. 3. What can we infer about the Japanese Tea Garden? A. Its tea is from Japan. B. It is a quiet place. C. It is the best tea house. D. It was built by Japanese. 【答案】1. C 2. B 3. B 【解析】 这是一篇说明文。本文主要介绍了旧金山的几个著名景点。 【1题详解】 细节理解题。根据This museum has one of the largest collections of old indoors game machines in the world,which offers great amusements.这个博物馆收藏了世界上最大的室内游戏机,提供了很多娱乐活动。可知机械博物馆提供了娱乐活动。故选C。 【2题详解】 细节理解题。根据Luckily at Spark Social Food Trucks in the Mission Bay, you can try a little bit of everything ! Not only is the food delicious, but the food truck has a community feel with weekly events and free desserts.幸运的是,在星火社会食品卡车在任务湾,你可以尝试一点点的一切!不仅食物美味可口,而且餐车还提供每周活动和免费甜点的社区体验。可知the Mission Bay为游客提供免费甜点。故选B。 【3题详解】 推理判断题。根据If you desire for some calm on the somewhat noisy streets of San Francisco,the Japanese Tea Garden is perfect.如果你想在旧金山一些嘈杂的街道上保持镇静,去日本茶园是完美的。可知,我们能推断出日本茶园是一个安静的地方。故选B。 B When I was six, I was so desperate to be out in nature. I’d be transported through David’s documentaries (纪录片) to all these amazing places. I did a PhD studying ants and butterflies, before getting a call from the BBC asking about my work for a show called Life in the Undergrowth. I was so excited and immediately begged, “Please let me help!” Sir David himself came to film with me, so I got to meet him early on, and he is the loveliest person. Something was wrong with the car. He dived straight under it to try to fix it. His enthusiasm and passion was so real. The first trip I did with him was to Israel as an assistant producer, then in Madagascar. My dream came true. Usually, we spend six weeks filming for about three minutes of TV. What usually happens is that we’re going to film one thing but the animal ends up doing something else. We stay in whatever basic accommodation is the closest, because we can’t waste time on the way. So it’s rare that we stay in a hotel. Patience is the key, then learning and listening. Of course you encounter animals that could hurt you. There was a moment on Planet Earth where a wolf approached me and we had to push it off with a camera. During filming for Seven Worlds we came across a beautiful but deadly snake, which casually came into our room. I took it up in a hat and put it back into the jungle. I still remember the chimps in Senegal jumped on a tree next to me and pushed it to the ground. He was like saying, “You can stay here, but if I wanted to crash you, I could.” When we film certain animals, like lions for example, we must be vigilant. We know they will attack other creatures for their territories, but there’s something fascinating in the small creatures. I’ve always cared about these beautiful lives and the planet. I desperately want to preserve the creatures in the natural world. 4. Why did the author agree to work for BBC? A. He could work with David. B. He would travel abroad. C. He could study more animals. D. He would become famous. 5. Which of the following is the most important for the author’s job according to the text? A. Enthusiasm. B. Listening. C. Patience. D. Observation. 6. What does paragraph 4 mainly talk about? A. Clever avoidance keeps animals away. B. Filming in nature has potential danger. C. The author prefers strange experiences. D. Violent behaviors are common in the wild. 7. What does the underlined word “vigilant” in the last paragraph mean? A. Cautious. B. Strict. C. Energetic. D. Powerful. 【答案】4. A 5. C 6. B 7. A 【解析】 本文是记叙文。作者从童年开始梦想成为像纪录片大师David一样的人。后来他实现了梦想,和David一起到野外拍摄动物。短文叙述了拍摄的过程。 【4题详解】 推理判断题。根据第一段中When I was six, I was so desperate to be out in nature. I’d be transported through David’s documentaries (纪录片) to all these amazing places.可知当我六岁的时候,我非常渴望去大自然。我将通过David的纪录片去到所有这些神奇的地方。以及第二段中Sir David himself came to film with me.大卫亲自来和我一起拍摄。由此可推知,作者同意为BBC工作,是因为他可以和David一起工作。故选A。 【5题详解】 细节理解题。根据第三段最后一句Patience is the key, then learning and listening.可知耐心是关键,然后是学习和倾听。由此可知,作者的工作中最重要的是耐心。故选C。 【6题详解】 主旨大意题。根据第四段Of course you encounter animals that could hurt you. There was a moment on Planet Earth where a wolf approached me and we had to push it off with a camera. During filming for Seven Worlds we came across a beautiful but deadly snake, which casually came into our room. I took it up in a hat and put it back into the jungle. I still remember the chimps in Senegal jumped on a tree next to me and pushed it to the ground. He was like saying, “You can stay here, but if I wanted to crash you, I could.”可知当然你会遇到伤害你的动物。在地球上有那么一刻,一只狼靠近了我,我们不得不用相机把它推下去。在拍摄《七个世界》的过程中,我们遇到了一条美丽但致命的蛇,它不经意地走进了我们的房间。我把它装在帽子里,放回了丛林。我还记得塞内加尔的黑猩猩跳到我旁边的树上,把它推倒在地。他好像在说,“你可以留在这里,但如果我想撞倒你,我也可以。”由此可知,第4段主要谈论在大自然中拍摄有潜在的危险。故选B。 【7题详解】 词义猜测题。根据划线词下一句We know they will attack other creatures for their territories, but there’s something fascinating in the small creatures.可知作者他们知道,狮子等一些动物会因领地而攻击其他生物。由此可知,作者在拍摄时,必须很小心。故划线单词意思为“小心,谨慎的”。A. Cautious.谨慎的,小心的;B. Strict.严格的;C. Energetic.精力充沛的;D. Powerful.强大的。故选A。 C No video games are allowed after 10 pm. It is not allowed to play games for more than 90 minutes on non-holidays. No more than 400 yuan per month is allowed to buy virtual weapons and costumes. The Chinese government has issued new regulations aimed at controlling teenager’s addiction to video games. Some officials believe that this problem is the reason why more and more young people are suffering from myopia (近视) and poor learning. The rules forbid users under the age of 18 from playing between 10 pm and 8 am. The rules demand that they shouldn’t play more than 90 minutes on non-holidays and more than 3 hours on weekends and other holidays. Officials have taken stronger measures to monitor large technology companies and promote them to help spread the advocated cultural values. The official media regarded some games as “poisons” and banned some violent games. In addition, minors (未成年人) must use real names and ID numbers when they log into the game. These regulations also limit the a-mount of money that teenagers can use to purchase virtual items such as weapons, clothing, and pets through the app. Analysts said that these regulations have been largely predicted by the industry and are unlikely to affect its earnings. However, young gamers may also find ways to bypass (绕开) the rules, such as using the parent’s phone number and ID number. “There will always be something imperfect,” said Daniel Ahmad, senior analyst at Niko Partners. However, he added that thanks to the regulations, China is now one of the most regulated video game markets in the world. Yang Bingben is the owner of an industrial technology company. He noticed that his son often plays games that don’t require networking and is difficult to control. “We have something new to replace the games,” he said, “our thinking should be to build more stadiums, such as football stadiums and basketball courts.” 8. The new regulations will help Chinese teenagers with their ________. A. intelligence B. personalities C. study and eyesight D. constitutions and morals 9. What did Daniel Ahmad think of the regulations? A. They are adjustable. B. They are effective. C. They are creative. D. They are worthless. 10. What can be inferred from Yang Bingben’s words? A. Teenagers are spending more time in the stadiums. B. Football and basketball will be popular with teenagers. C. Getting rid of the addiction to video games is impossible. D. Doing sports helps prevent teenagers playing video games. 11. In which section of a newspaper can you read the text? A. Literature. B. Education. C. Fashion. D. Sport. 【答案】8. C 9. B 10. D 11. B 【解析】 这是一篇说明文。文章讲述了,中国政府发布了一项新规定,旨在遏制年轻人沉迷电子游戏。 【8题详解】 细节理解题。由第二段前两句“The Chinese government has issued new regulations aimed at controlling teenager’s addiction to video games. Some officials believe that this problem is the reason why more and more young people are suffering from myopia (近视) and poor learning.”(中国政府颁布了旨在控制青少年沉迷于电子游戏的新规定。一些官员认为,这个问题是越来越多的年轻人患有近视和学习不良的原因。)可知网瘾被认为是耽误学生学习,造成学生近视的原因,中国政府颁发的这项新规定旨在帮助青少年戒除网瘾,从而帮助学生学习和保护他们的视力。故选C项。 【9题详解】 推理判断题。由第四段最后一句“However, he added that thanks to the regulations, China is now one of the most regulated video game markets in the world.”(不过,他补充说,多亏了这些规定,中国现在是世界上监管最严格的视频游戏市场之一。)可知Damei Ahmad认为多亏了这项规定,中国现在是世界上对网络游戏市场控制最严格的国家之一,由此推测,Damei Ahmad认为这项新规定是有成效的(effective)。故选B项。 【10题详解】 推理判断题。由最后一句““We have something new to replace the games,” he said, “our thinking should be to build more stadiums, such as football stadiums and basketball courts.””(“我们有新的东西来取代游戏,”他说,“我们的想法应该是建造更多的体育场馆,比如足球场和篮球场。”)可知Yang Bingben认为我们要用新东西来替代网络游戏,例如建造更多的体育场,由此推出,他认为做运动有助于防止青少年玩电子游戏。故选D项。 【11题详解】 推理判断题。由第二段前两句“The Chinese government has issued new regulations aimed at controlling teenager’s addiction to video games. Some officials believe that this problem is the reason why more and more young people are suffering from myopia (近视) and poor learning.”(中国政府颁布了旨在控制青少年沉迷于电子游戏的新规定。一些官员认为,这个问题是越来越多的年轻人患有近视和学习不良的原因。)和第三段第一句“Officials have taken stronger measures to monitor large technology companies and promote them to help spread the advocated cultural values.”(官员们采取了更有力的措施来监督大型科技公司,并推动它们传播倡导的文化价值观。)可知本文主要介绍了中国政府发布的一项新规定,旨在遏制年轻人沉迷电子游戏,以改善他们的视力和学习情况,可推断出这样的文章可能出自报纸的教育版块。故选B项。 D Reading can be a social activity.Think of the people who belong to book groups.They choose books to read and then meet to discuss them.Now the website BookCrossing.com turns the page on the traditional idea of a book group. Members go on the site and register the books they own and would like to share.BookCrossing provides an identification number to stick inside the book.Then the person leaves it in a public place,hoping that the book will have an adventure,traveling far and wide with each new reader who finds it. Bruce Pederson,the managing director of BookCrossing,says,"The two things that change your life are the people you meet and books you read.BookCrossing combines both." Members leave books on park benches and buses,in train stations and coffee shops.Whoever finds their book will go to the site and record where they found it. People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it.E-mails are then sent to the BookCrossers to keep them updated about where their books have been found.Bruce Peterson says the idea is for people not to be selfis展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




贵州省毕节市实验高级中学2020-2021学年高二英语上学期期中试题.doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/2267147.html