分享
分销 收藏 举报 申诉 / 18
播放页_导航下方通栏广告

类型2021高考英语全真模拟卷08.docx

  • 上传人:快乐****生活
  • 文档编号:2191781
  • 上传时间:2024-05-22
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:367.33KB
  • 下载积分:8 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 模拟 08
    资源描述:
    2021高考英语全真模拟卷08 2021高考英语全真模拟卷08 年级: 姓名: 2021高考英语全真模拟卷 第一部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A “Museum of the World” Travel Plan Here’s the travel plan for some of the more unusual museums on our “Museum of the World” tour. I’ll send you the full itinerary (行程) next week. The Museum of Bad Art (MOBA) (Boston, USA) shows what it describes as “art too bad to be ignored”. The museum hopes to bring the worst of art to the widest possible audience. As part of the visit, we’ll be shown some truly awful portraits, landscapes and sculptures. The Devil’s Rope Museum (in Mclean, Texas) and The Kansas Barbed Wire Museum (in Lacrosse, Kansas) both claim to have the best barbed (有刺的) wire collections, telling the story of the wire’s role in the development of America. We’ll be visiting both of these. The Washington Banana Museum (Auburn, Washington, USA) contains 4,000 objects related to the history of what the museum describes as “the world’s most perfect fruit.” During a guided tour around the museum, we’ll learn all sorts of interesting things, such as the fact that bananas were introduced to the USA in 1878 in the same exhibition as Alexander Graham Bell’s telephone, and that banana is now the US’s number-one selling fruit. The Hair Museum (Avanos, Turkey) is located in a cave in Cappadocia, in Central Anatolia. It contains 16,000 samples of people’s hair. You’ll be offered a chance to add your own hair to the collection. Later in the year, the museum manager selects 10 donors to attend a pottery workshop. The Hair Museum(Avanos, Turkey)is located in a cave in Cappadocia, in Central Anatolia. It contains 16,000 samples of people’s hair. You’ll be offered a chance to add your own hair to the collection. Later in the year, the museum curator selects 10 donors to attend a pottery workshop. If you’re one of them, you’ll be invited to stay in his guest house. 1. What do these four Museums have in common? A. They are all located in the USA. B. They accept exhibits donated by visitors. C. They exhibit the things with a long history. D. They show some odd things around the world. 2. What does The Museum of Bad Art (MOBA) show? A. Complete collections of barbed wire. B. A large number of samples of people’s hair. C. Some really terrible but noticeable art works. D. Some beautiful portraits drawn by famous people. 3. Why was Alexander Graham Bell’s telephone mentioned in paragraph 4? A. To explain the origin of bananas. B. To arouse visitors’ interest in the museum. C. To emphasize the importance of the exhibition. D. To compare the value of bananas and telephones. 【答案】 1. D2. C3. B 【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了以世界各地的著名博物馆为看点的旅行路线,以及各博物馆的特色。 1. 细节理解题。根据文章倒数第二段可知“The Hair Museum”位于土耳其,其他三间博物馆位于美国,故A项错误。倒数第二段可知“You’ll be offered a chance to add your own hair to the collection.”只有The Hair Museum才接收游客将自己的头发加入到收藏品中,其他博物馆并无此要求,故B项错误。分析文章可知,全文并未提到各项藏品的时间,故C项错误。The Museum of Bad Art提到该博物馆展出的是“awful portraits, landscapes and sculptures.”可怕的肖像、景观和雕塑。The Washington Banana Museum展出的是最完美的水果,The Devil’s Rope Museum 展示的是绳索,The Hair Museum展示是人的头发,由此可判断四家博物馆展示的收藏品都很奇怪,D项符合题意,故选D。 2. 细节理解题。第一段提到“The Museum of Bad Art (MOBA) (Boston, USA) shows what it describes as “art too bad to be ignored”.”坏艺术博物馆中展示的藏品都太可怕了,让人难以忽视,且最后一句提到“we’ll be shown some truly awful portraits, landscapes and sculptures.”,在这个博物馆中会看到真正可怕的肖像、景观和雕像。C项符合题意,故选C。 3. 推理判断题。第四段提到“the fact that bananas were introduced to the USA in 1878 in the same exhibition as Alexander Graham Bell’s telephone”,香蕉与1878年引入美国,与贝尔的电话在同一展览中,贝尔的电话是非常著名的发明,将香蕉与电话一起提到可以说明香蕉的重要性和其历史,从而引起游客的兴趣,B项符合题意,故选B。 B Dressed in a dark blue waterproof (防水) jacket, outdoor shoes and a small backpack, 25-year-old Ye Tian tries to get in an abandoned coking plant in Beijing. An intern (实习生) for a German company in Beijing, Ye is among thousands of youth interested in city adventures, which they call urban exploration-4urbex' for short. The aim of this trending (流行) hobby is to explore structures — usually abandoned ruins or hidden areas of the manmade environment. Urban explorers are interested in these sites because they can understand cities from a different angle. Ye, for example, said he enjoyed the contrast between Beijing's two sides. Widely known scenic spots and historical sites can only reflect the bright side of the city, or what the city wants you to see, Ye said. “But abandoned places show you the past (that is) hidden deep in people's memories." In the eyes of Pan Ran, who is in her early 30s and works in Canada, an abandoned building can also evoke (引起,唤起) the spirits of those who lived and worked there. “There are diaries and letters recording the owner's lives,” she said. “And one time, I found a whole box of 8-millimeter videotapes of a family? Pan couldn't watch the tapes at the site, as the power supply had been cut. She didn't take them away with her either, as there is a very important rule of urbex that you can't remove any souvenirs from a site", Pan said. While urban exploration can get people to extraordinary places that few have visited, it's sometimes dangerous. Climbing up tall buildings and tip-toeing through abandoned structures can sometimes be a life-threatening affair. Injuries and even death are not unheard of within the urbex community. "In the beginning, I was pretty audacious and believed the riskier the places you go, the better photos you get," said Du Tianyu, 22. "But that is not necessarily the case. After doing my calculations, I learned to stop when I reach the limit." 4. According to the text, why do urban explorers like to visit abandoned places? A. To escape the crowdedness of cities. B. To take breathtaking pictures. C. To appreciate different aspects of a city. D. To know about the lives of the people who left. 5. What does Pan say is an important rule of urban exploration? A. Don't take things from a site. B. Don't buy souvenirs when exploring structures. C. Only explore abandoned sites with long histories. D. Share travel diaries or journals within the urbex community. 6. The underlined word “audacious” in the last paragraph probably means_____ . A. cautious B. adventurous C. passionate D. curious 7. What's the best title for the passage? A. Travel in Big Cities B. Visit a City's Historical Sites C. Experience a City's Life D. See a City's Secrets 【答案】 4. C5. A6. B7. D 【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了城市探索者的故事。探索者可以通过探索城市来发现城市的不同面,以及不同的历史。 4. 细节理解题。根据文章第三段提到的“The aim of this trending (流行) hobby is to explore structures—usually abandoned ruins or hidden areas of the manmade environment. Urban explorers are interested in these sites because they can understand cities from a different angle.”可知,这一活动的目的就是去探索废弃的或是一些隐蔽的地方,因为城市探索者对从不同的角度观察城市非常感兴趣。由此可知,C项符合题意,故选C。 5. 细节理解题。根据文章第七段提到的“there is a very important rule of urbex that you can't remove any souvenirs from a site”可知,城市探索者最重要的一条规则就是不要把纪念品带出某个地点。由此可知,A项符合题意,故选A。 6. 词义猜测题。根据最后一段提到的“In the beginning, I was pretty audacious and believed the riskier the places you go, the better photos you get”可知,在最开始的时候,探索者觉得去越危险的地方就能拍到越好的照片。这说明探索者有着探险的精神。A. cautious谨慎的;B. adventurous爱冒险的,大胆的;C. passionate狂热的;D. curious好奇的。由此可知,B项符合文意,故选B。 7. 主旨大意题。文章第六段及第七段提到,城市探索者会在探索的过程中找到一些以前人家留下来的回忆,唤起之前的一些精神。由此可知,D项适合做本文最佳标题,故选D。 C Research published in the journal High Temperature found that an hour-long soak in hot water produced similar blood sugar responses to 60 minutes of moderate physical activity. Sound too good to be true? While the research on these effects is still initial (初步),there is a plausible explanation for this. "It seems that activities that increase heat shock proteins (热体克蛋) may help to improve blood sugar control and offer an alternative to exercise," the lead study author Steve Faulkner wrote. “These activities—such as soaking in a hot tub or taking a sauna (桑拿) — may have health benefits to people who are unable to exercise regularly. to an hour- long session of cycling or an hour-long session in a 40℃bath. The scientists discovered that both groups were better able to control their blood sugar levels in the 24 hours following their soak were approximately 10 percent lower than those of the participants who exercised. Researchers say this implies that “passive heating" (a means of rising your body temperature) could assist in lowering blood sugar levels. Passive heating can affect proteins in the body called heat shock proteins, which helps regulate blood sugar. People with diabetes (糖尿病) tend to have lower levels of heat shock proteins. Passive heating can raise these levels. It's critical to point out a few limitations of the study. For starters, the experiment only monitored men, so it's difficult to say if the same effect would happen in women. It also only included 14 volunteers, which was an extremely small sample size. More research needs to be conducted before scientists can come to any official conclusion. And, of course, you should still continue exercising regularly. That being said, the study does offer some more promising insights (见解) into the healing effects of hot water. 8. What does the underlined word “plausible” in Paragraph 2 refer to? A. Strange. B. Ridiculous. C. Reasonable. D. Confusing. 9. What can we know about the research by the U. K.'s team? A. Cycling made no difference to blood sugar levels. B. People with diabetes usually have higher levels of heat shock proteins. C. 14 lean and 14 overweight men were involved in the research. D. A 24-hour tracking and monitoring was carried out after the one-hour activities. 10. How should scientists improve this study? A. By extending the study period. B. By changing the research method. C. By including women in the research. D. By adding more scientists involved in the investigation. 11. Which of the following best expresses the author's main point of view? A. When you run a fever you get passive heating. B. Passive heating can raise levels of heat shock proteins. C. The research is of significance in spite of some imperfection. D. You need either a hot bath or regular exercise to keep healthy. 【答案】 8. C9. D10. C11. C 【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了一项研究,该研究显示,在热水中浸泡一小时,会和60分钟适度体力活动产生类似的血糖反应。浸泡热水能更好地控制血糖水平。 8. 词义猜测题。根据第三段中的"It seems that activities that increase heat shock proteins (热体克蛋) may help to improve blood sugar control and offer an alternative to exercise," the lead study author Steve Faulkner wrote.可知,提升热体克蛋白水平的活动似乎可以帮助改善血糖控制,并提供一种锻炼的替代方案。由此推知,there is a plausible explanation for this.意为“对此有一个合理的解释”。故选C。 9. 细节理解题。根据第四段第二句" The participants were either assigned to an hour-long session of cycling or an hour-long session in a 40℃ bath和第五段第一句中的 The scientists discovered that both groups were better able to control their blood sugar levels in the 24 hours following the activities.可知,参与者在活动中分别被分配了一个小时的任务,任务结束后的24小时内,科学家们对他们的情况进行了跟踪监测。故选D。 10. 推理判断题。根据第七段中的" For starters, the experiment only monitored men和only included 14 volunteers, which was an extremely small sample size."可知,这项研究有很多不足之处,实验仅跟踪监测了男性的情况,未涉及女性,且实验样本量很小。由此可知,该研究应增加女对象的研究。故选C。 11. 推理判断题。根据文章最后一段中的That being said, the study does offer some more promising insights(见解) into the healing effects of hot water.可知,作者认为,尽管这项研究有不足之处,但它确实为热水的治疗效果提供了一些更有前景的见解。故选C。 D The idea that computers have some amount of “intelligence” is not new, says Ralph Haupter, the president of Microsoft Asia, pointing as far back as 1950 when computer pioneer Alan Turing asked whether machines can think. “So it has taken nearly 70 years for the right combination of factors to come together to move AI from concept to reality,” says Haupter. It is predicted that the development of artificial intelligence will be the story of the coming generations, not just the coming year, but as 2019 gets underway, you’ll find AI will begin to touch your life in many ways according to some researchers. “Personal assistant AIs will keep getting smarter. As our personal assistants learn more about our daily routines, I can imagine the day I need not to worry about preparing dinner. My AI knows what I like to eat, which days of the week I like to cook at home, and makes sure that when I get back from work all my groceries are waiting at my doorstep, ready for me to prepare that delicious meal I had been longing for.” ---Alecjandro Troccoli, senior research scientist, NVIDIA. “Thanks to AI, the face will be the new credit card, the new driver’s license and the new barcode (条形码). Facial recognition is already completely transforming security with biometric capabilities being adopted, and seeing how technology and business are connected, like Amazon is with Whole Foods, I can see a near future where people will no longer need to stand in line at the store.” ---Georges Nahon, president, Orange Institute, a global research laboratory. “2019 will be the year AI becomes real for medicine. By the end of the year we’re seeing solutions for population health, hospital operations and a broad set of clinical specialties quickly follow behind.” ---Mark Michalski, executive director, Massachusetts General Hospital. 12. What can we know about AI from the first two paragraphs? A. People didn't expect AI to develop so rapidly. B. The idea of AI just came up recently. C. The concept of AI was put forward by Ralph Haupter. D. It took more than 70 years to turn the concept into reality. 13. Who sees the future of AI doing housework instead of human being? A. Alan Turing. B. Georges Nahon. C. Mark Michalski. D. Alejandro Troccoli. 14. What is Georges Nahon’s job? A. Executive director of a hospital. B. President of a research laboratory. C. Chairman of an energy corporation. D. Chief operating officer of a newspaper. 15. How is the passage developed? A. By explaining cause and effect. B. By presenting research results. C. By listing some predictions. D. By describing personal experiences. 【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要通过Alecjandro Troccoli,Georges Nahon以及Mark Michalski对人工智能未来将应用于的领域进行预测和说明。 12. A 细节理解题。根据第二段It is predicted that the development of artificial intelligence will be the story of the coming generations, not just the coming year, but as 2019 gets underway, you’ll find AI will begin to touch your life in many ways according to some researchers.(据预测,人工智能的发展将成为未来几代人的故事,而不仅仅是未来的一年,但随着2019年的到来,你会发现人工智能将开始在许多方面影响你的生活。)可知从前两段我们可以了解到人们没想到人工智能会发展得这么快。故选A。 13.D 细节理解题。根据第三段中My AI knows what I like to eat, which days of the week I like to cook at home, and makes sure that when I get back from work all my groceries are waiting at my doorstep, ready for me to prepare that delicious meal I had been longing for.” ---Alecjandro Troccoli, senior research scientist, NVIDIA.(我的人工智能知道我喜欢吃什么,一周中的哪几天我喜欢在家做饭,并确保当我下班回家时,所有的杂货都在门口等着我,为我准备好我一直渴望的美味佳肴。——Alecjandro Troccoli, NVIDIA的高级研究科学家。)可知Alecjandro Troccoli能预见人工智能代替人类做家务的未来。故选D。 14.B 细节理解题。根据倒数第二段中Georges Nahon, president, Orange Institute, a global research laboratory.(Georges Nahon,全球研
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2021高考英语全真模拟卷08.docx
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/2191781.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork