分享
分销 收藏 举报 申诉 / 26
播放页_导航下方通栏广告

类型辽宁省东南合作校2021届高三英语下学期期初质量试题.doc

  • 上传人:w****g
  • 文档编号:2189738
  • 上传时间:2024-05-22
  • 格式:DOC
  • 页数:26
  • 大小:111.54KB
  • 下载积分:10 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    辽宁省 东南 合作 2021 届高三 英语 下学 期期 质量 试题
    资源描述:
    辽宁省东南合作校2021届高三英语下学期期初质量试题 辽宁省东南合作校2021届高三英语下学期期初质量试题 年级: 姓名: 26 辽宁省东南合作校2021届高三英语下学期期初质量试题(含解析) 第一部分:听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出 ;最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Which place is the woman looking for? A market. B. A museum. C. A post office. 2. Where will Joe be this afternoon? A. In an office. B. In a park. C. In a hospital. 3. What time will the man start work tomorrow? A. At 7:00 a.m. B. At 8:00 a.m. C. At 9:00 a.m. 4. What is the woman doing? A. Trying on shoes. B. Preparing a party. C Working in an office, 5. Where does the conversation take place? A. On a plane. B. On a train. C. On a bus.. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段材料,回答第6、7小题。 6. What was the woman planning to do at first? A. Go for a run. B. Clean the house. C. Watch TV. 7. Where will the speakers go next? A. To a park. B. To a bridge. C. To a shoe store. 听下面一段材料,回答第8至9小题。 8. How did the man get the books? A. He borrowed them. B. The woman gave them. C. He bought them. 9. What kind of book is the woman reading? A. Romance; B. History. C. Science fiction. 听下面一段材料,回答第10至12小题。 10. What is the man's speech about? A. Environments B. Science. C. Age. 11. How does the man feel? A. Nervous. B. Happy. C. Angry. 12. What does the woman advise the man to do? A. Speak slowly. B. Think about the audience's reaction. C. Look at the back of the room. , 听下面一段材料,回答第13至16小题。 . 13. What is the weather like today? A. Sunny. B. Rainy. C. Snowy. 14. How did the woman go to work today? A. On foot. B. By bus. C. By car. 15, What day is it today? A. Monday. B. Tuesday. C. Wednesday. 16. What is the relationship between the speakers? A. Husband and wife. B. Boss and employee. C. Taxi driver and passenger. 听下面一段材料,回答第17至20小题。 17. What is the main aim of this speech? A. To raise money for dogs. B. To make people like dogs. C. To explain knowledge about dogs. 18. How many dogs are there in the shelter every year? A. Almost 75. B. Almost 100. C. Almost 200. 19. What happens when the shelter is full? A. Dogs are destroyed. B. Dogs are turned away. C. Dogs are still accepted. 20. What time does the event end? A. At 6:00 p.m. B. At 7:00 p.m. C. At 8:00 p.m. ' 第二部分:阅读(共两节,满分50分) 第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 A Toys for the Techie In Your Life BY NICOLE NGUYEN, JOANNA STERN AND WILSON ROTHMAN Each fall, we look back at the year's best tech products, and list the ones we think are actually worth your money (and ours). So have at it! Lexon Oblio Phone Sanitizer/Charger This stylish nightstand vase is a Qi-compatible (兼容) wireless charger that powers up your phone while bathing it in ultraviolet light, which is known to reduce the spread of harmful bacteria and may also be effective in inactivating the new coronavirus, according to the FDA. $80; lexon- MaskFone The MaskFone is really just a mask with a pouch (袋子) that holds a pair of Motorola wireless earbuds, but it does solve some highly annoying mask-headphone issues. The earbuds, attached to the belts, stay firmly in your ear when walking or running. No more flying AirPod when you remove the mask. Then, with the microphone shoved (推) inside, you don't sound like you're underwater every time you take a call. Just beware: since there's no phone in sight, people you pass will think you're talking to them under your mask. S50; LuDela Real-Flame Smart Candles , Sure, our gift guide tends to include some curiosities, but this remote-controlled selflighting candle actually makes sense. It's not a wax burning candle, but a wax-cylinder lamp with refillable fuel canisters that each last about 100 hours, so it's always full size. Each one does cost... $99; iRobot Roomba i3+ Forget the past puppy. Get a latest robovac (robotic vacuum cleaner). The not-so-adorable, not-so-little autonomous vacuum is quick to navigate to the mess and impressively avoids obstacles. It even empties itself into its Clean Base station. Plus, with the improved app you can set its cleaning schedule, keep track of how much area it covered and remotely control it from anywhere in the house. $600; 1. Where can we buy a wireless charger that can reduce the spread of harmful bacteria? A. lexon-. B. . C. . D. . 2. What is the feature of iRobot Roomba i3+? A. iRobot Roomba i3+ is a puppy. B. iRobot Roomba i3+ has refillable fuel canisters that can last 100 hours. C. iRobot Roomba i3+ is a self emptying robovac. D. iRobot Roomba i3+ solves some highly annoying issues. 3. What is the purpose of the passage? A. To encourage new technology. B. To advertise several tech products. C. To introduce toys for children. D. To tell about new technology. 【答案】1. A 2. C 3. B 【解析】 【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了几款高科技产品。 【1题详解】 细节理解题。根据Lexon Oblio Phone Sanitizer/Charger部分中的“This stylish nightstand vase is a Qi-compatible (兼容) wireless charger that powers up your phone while bathing it in ultraviolet light, which is known to reduce the spread of harmful bacteria and may also be effective in inactivating the new coronavirus, according to the FDA. $80; lexon-(根据FDA的说法,这款时尚的床头柜花瓶是一个兼容的无线充电器,可以在你把手机沐浴在紫外线下的时候给它充电,众所周知,紫外线可以减少有害细菌的传播,还可以有效地灭活新型冠状病毒。80美元;lexon-)”可知,在lexon-网站上可以买到可以减少有害细菌传播的无线充电器。故选A。 【2题详解】 细节理解题。根据iRobot Roomba i3+部分中“The not-so-adorable, not-so-little autonomous vacuum is quick to navigate to the mess and impressively avoids obstacles. It even empties itself into its Clean Base station. (这台不那么可爱、也不那么小的自动吸尘器很快就能在混乱中穿行,并令人印象深刻地避开障碍。它甚至能自动清空。)”可推知,iRobot Roomba i3iRobot Roomba i3+是一款自动清空的机器人吸尘器。故选C。 【3题详解】 推理判断题。根据文章标题“Toys for the Techie In Your Life(为生活中的技术人员准备的玩具)”及对几款科技产品的介绍可推知,文章的目的是为几种科技产品做广告。故选B。 B Last year, Zhang's store saw revenue of about 5 million yuan ($772,000) and made a profit of 500,000 yuan. Mhangami was also highly impressed by the laughter he heard among farmers during his trip, which he said helped inspire him. In his notebook he wrote that such laughter was not only shared by one particular village, but "by the hundreds of millions of people that have been pulled out of poverty". On the five-day trip, which was organized by Xinhua News Agency, Mhangami was joined by Michael Chick, a Malaysian media worker, and by South African teacher Shaun Nish and his daughter Rebecca. The foreigners traveled to the once-poor county, Jinzhai, to experience rural life and to witness the nation's poverty alleviation (减轻)efforts. At the end of last year, some 100 million poor rural residents living below the poverty line nationwide had shaken off poverty. All 832 poor counties, including Jinzhai county, had been lifted out of poverty. During their visit, the foreigners were surprised by the level of internet , development and the booming digital economy in the rural area. Shaun Nish said he had been amazed by the amount of local infrastructure (基础设施),adding that he had not been expecting to see such a wide variety. He also thought that roads in the area would be less wide. He and his daughter, who live in Hefei, capital of Anhui, were also delighted with the easy access to wireless internet in the villages. Chick, who has traveled to many Southeast Asian countries for TV production work and is now turning his attention to China, said, "It is not just Wi-Fi — it's internet connectivity. That's pretty much how this village we visited is able to market its products outside.” “When you talk about infrastructure, it is always roads, water and healthcare, but people always forget to mention the internet. The internet infrastructure forms the basis for a whole lot of things. It changes your perspective. It opens up your markets.” 4. What is the attitude of farmers, like Zhang, to the nation's poverty alleviation efforts? A. Opposed. B. Unconcerned. C. Supportive. D. Objective. 5. What can we learn about the poverty situation from Paragraph 4? A. The county that the foreigners visited is still poverty-stricken now. B. China's poverty alleviation efforts have benefited the county a lot. C. All the poor in China have been lifted out of poverty. D. All 832 poor counties in China have been fairly well-off. 6. What benefit poverty alleviation efforts brought to rural areas is NOT mentioned I in the passage? A. Wireless internet connectivity. B. Road infrastructure. C. Booming digital economy. D. Full-covered Wi-Fi. 7. What is the best title of this article? A. The process of poverty alleviation B. Some achievements in China's poverty alleviation efforts C. China's current economic strength after poverty alleviation D. Trips to areas that have been lifted out of poverty 【答案】4. C 5. B 6. D 7. B 【解析】 【分析】本文是一篇新闻报道。文章描述了如今中国扶贫工作的成果以及农村的巨大改变。 【4题详解】 推理判断题。根据第一段“Last year, Zhang's store saw revenue of about 5 million yuan ($772,000) and made a profit of 500,000 yuan. Mhangami was also highly impressed by the laughter he heard among farmers during his trip, which he said helped inspire him.”(去年,张的店铺收入约为500万元(77.2万美元),利润为50万元。Mhangami 听到的农民们的笑声给他留下了深刻的印象,他说这鼓舞了他)可推断,像张这样的农民对国家的扶贫工作持支持态度。故选C项。 【5题详解】 细节理解题。根据第四段“At the end of last year, some 100 million poor rural residents living below the poverty line nationwide had shaken off poverty. All 832 poor counties, including Jinzhai county, had been lifted out of poverty.”(去年年底,全国约1亿农村贫困人口实现脱贫。包括金寨县在内的832个贫困县全部实现脱贫。)可知,中国的扶贫工作使贫困县受益匪浅。故选B项。 【6题详解】 细节理解题。根据倒数第五段“During their visit, the foreigners were surprised by the level of internet , development and the booming digital economy in the rural area.”(在访问期间,外国人对农村地区的互联网水平、发展和蓬勃发展的数字经济感到惊讶。)以及第六段“Shaun Nish said he had been amazed by the amount of local infrastructure (基础设施),adding that he had not been expecting to see such a wide variety. He also thought that roads in the area would be less wide.”(Shaun Nish说,他对当地基础设施的数量感到惊讶,并补充说,他没想到会看到这么多的种类。他还认为该地区的道路不会那么宽。)可知,文章中没有提到扶贫工作给农村带来了全覆盖的Wi-Fi。故选D项。 【7题详解】 主旨大意题。根据第四段“The foreigners traveled to the once-poor county, Jinzhai, to experience rural life and to witness the nation's poverty alleviation (减轻)efforts.”(外国人来到曾经贫穷的金寨县,体验农村生活,见证国家的扶贫工作。)以及下文农村的巨大改变。可知,本文主要讲述了扶贫工作的成就。故选B项。 C The widespread application of internet technology has made our lives easier but poses a big challenge to senior citizens, who are not always comfortable with smart phones and so many new apps. In China, only a few senior citizens are able to enjoy the benefits that new technologies offer. According to the National Bureau of Statistics, the number of people aged 60 and above was 253.88 million in 2019, that is 18 percent of China's population. But only 23 percent of the senior citizens were able to access the internet. That means more than three-fourths of the elderly are deprived of the digital convenience. Failure to access the internet or use smart phones has increased difficulties for them. They cannot even take a taxi easily in this era of app cabs. There have been reports of many shops turning away elders who don't know how to pay using smart phones, instead of letting them pay in cash. Many elders who can't use smart phones are facing difficulties during this pandemic, as they cannot access the internet-based health code required for entry into many public places as part of the epidemic prevention and control measures. New technologies become popular because they are often of great use in our daily lives. But many senior citizens, especially those living in rural areas or those whose grownup children don't live with them, cannot access the internet or smart phones, either because of financial restrictions or because they cannot learn new things beyond a certain point. The digital gap between the elderly and the young is becoming more pronounced. However, the senior citizens should not become a silent group deprived of digital benefits. It is society's responsibility to help them bridge the digital gap, and be patient with them when they face difficulties keeping pace with times. 8. What do we learn from the text? A. Not all the elderly are able to enjoy the smart life services. B. Internet technology has made everyone's life easier. C. About one-fourth people have easy access to the internet. D. Smart phones and apps are not designed for the elderly. 9. What fact do the examples in Paragraph 3 present? A. Many elders don't know how to hire a taxi. B. Many elders always go shopping without their smart phones. C. Many elders have trouble in using the health code. D. Many elders are not allowed to enter public places during the pandemic. 10. Which is the closest in meaning to the underlined word in Paragraph 4? A. Predictable. B. Obvious. C. Avoidable. D. Narrow. 11. What can we infer from the last paragraph? A. Digital gap makes everything harder. B. Grownup children should live with the elderly with digital problems. C. The society should be responsible for the elderly's digital problems. D. The internet technology provides easy lives for seniors in all respects. 【答案】8. A 9. C 10. B 11. C 【解析】 【分析】这是一篇议论文。互联网技术的广泛应用使我们的生活更加便利,但也给老年人带来了巨大的挑战,他们对智能手机和这么多新的应用程序并不总是感到舒适。文章主要说明了中国超过四分之三的老年人不会使用网络和智能服务,这给他们的生活带来了不便,而帮助他们跨越数字鸿沟是社会的责任。 【8题详解】 细节理解题。根据第二段“In China, only a few senior citizens are able to enjoy the benefits that new technologies offer. According to the National Bureau of Statistics, the number of people aged 60 and above was 253.88 million in 2019, that is 18 percent of China's population. But only 23 percent of the senior citizens were able to access the internet. That means more than three-fourths of the elderly are deprived of the digital convenience.(在中国,只有少数老年人能够享受到新技术带来的好处。根据国家统计局的数据,2019年60岁及以上人口为2.5378亿,占中国人口的18 %。但只有23%的老年人能够上网。这意味着超过四分之三的老年人被剥夺了数字化的便利)”可知,并不是所有的老年人都能享受到智能生活服务。故选A。 【9题详解】 细节理解题。根据第三段中“Many elders who can't use smart phones are facing difficulties during this pandemic, as they cannot access the internet-based health code required for entry into many public places as part of the epidemic prevention and control measures.(许多无法使用智能手机的老年人在疫情期间面临困难,因为许多公共场所的互联网健康码都是防控措施要求的,他们无法进入)”可知,第三段的例子说明的事实是许多老年人在使用健康码方面有困难。故选C。 【10题详解】 词义猜测题。根据倒数第二段中“But many senior citizens, es
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:辽宁省东南合作校2021届高三英语下学期期初质量试题.doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/2189738.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork