分享
分销 收藏 举报 申诉 / 29
播放页_导航下方通栏广告

类型江西省宜春市上高县上高二中2020届高三英语下学期质量检测试题.doc

  • 上传人:精***
  • 文档编号:2189727
  • 上传时间:2024-05-22
  • 格式:DOC
  • 页数:29
  • 大小:115.54KB
  • 下载积分:10 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江西省 宜春市 上高县 上高二中 2020 届高三 英语 下学 质量 检测 试题
    资源描述:
    江西省宜春市上高县上高二中2020届高三英语下学期质量检测试题 江西省宜春市上高县上高二中2020届高三英语下学期质量检测试题 年级: 姓名: - 29 - 江西省宜春市上高县上高二中2020届高三英语下学期质量检测试题(五)(含解析) 本试卷总分150分,考试时间120分钟。 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What are the speakers talking about? A. Having a birthday party. B. Doing some exercise. C. Getting Lydia a gift. 2. What is the woman going to do? A. Help the man. B. Take a bus. C. Get a camera. 3. What does the woman suggest the man do? A. Tell Kate's to stop. B. Call Kate's friends. C. Stay away from Kate. 4. Where does the conversation probably take place? A. In a wine shop. B. In a supermarket. C. In a restaurant. 5. What does the woman mean? A. Keep the window closed. B. Go out for fresh air. C. Turn on the fan. 第二节(共15小题;每小题L 5分,满分22. 5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. What is the man going to do this summer? A. Teach a course B. Repair his house. C. Work at a hotel. 7. How will the man use the money? A. To hire a gardener. B. To buy books. C. To pay for a boat trip 听第7段材料,回答第8、9题。 8. What is the probable relationship between the speakers? A. Schoolmates B Colleagues C. Roommates. 9. What does Frank plan to do right after graduation? A. Work as a programmer. B. Travel around the world. C. Start his own business. 听第8段材料,回答第10至12题。 10. Why does the woman make the call? A. To book a hotel room B, To ask about the room service. C. To make changers to a reservation. 11 When will the woman arrive at the hotel? A. On September 15 B. On September 16 C. On September 23. 12. How much will the woman pay for her room per night? A, $ 179 B. $199 C. $219 听第9段材料,回答第13至16题。 13. What is the woman's plan for Saturday? A. Going shopping B. Going camping C. Going boating. 14. Where will the woman stay in Keswick? A. In a country inn. B. In a five-star hotel. C. In her aunt's home. 15. What will Gordon do over the weekend? A. Visit his friends. B. Watch DVDs. C. Join the woman. 16. What does the woman think of Gordon's coming weekend? A. Relaxed. B. Boring. C. Busy. 听第10段材料,回答第17至20题。 17. Who is Wang Ming? A. A student B. An employer C. An engineer 18. What does the speaker say about the college job market this year? A. It's unpredictable B. It's quite stable C. It's not optimistic 19. What percentage of student job seekers have found a job by now? A. 20% B. 22% C. 50% 20. Why are engineering graduates more likely to accept a job? A. They need more work experience. B. The salary is usually good. C. Their choice is limited. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A THE SESSIONS TRAVEL WRITING Whether you're trying to impress an editor, get yourself noticed or start a career as a writer, our sessions will give you all the help and advice you need to make your words count. We'll also be discussing the future of travel writing in this ever-changing digital world. One-on-one sessions Are you looking for tailored feedback on your work? If so, we have a limited number of one-on-one sessions with leading travel writers that will focus on your style, tone and narrative direction. Our partner, Olympus, will also be on hand to give you expert advice on getting the most use of their cameras. For more details on how to book, go online. PHOTOGRAPHY Don,t miss your chance to get tips straight from the top as our team of photographers and designers share their expertise. We'll cover everything from wildlife and landscapes to planning the perfect shoot and adapting to your environment when talking photos. WHEN 6, October 10:00-18:00 WHERE University of Westminster Marylebone Road, London NW15LS TICKETS £50 or two for £90 1. What should you do if you want to turn to Olympus for help? A. Attend photography sessions. B. Book one-on-one service. C. Land a job as a writer or an editor. D. Go to University of Westminster. 2. How much should you pay for two tickets? A. £90. B. £110. C. £140. D. £180. 3. What's the purpose of the text? A. To advertise a magazine. B. To provide part-time jobs. C. To promote some classes. D. To exchange experience. 【答案】1. B 2. A 3. C 【解析】 这是一篇应用文。文章是一篇关于旅游写作和摄影课程的广告,介绍了时间、地点和票价等信息。 【1题详解】 细节理解题。根据One-on-one sessions部分中Our partner, Olympus, will also be on hand to give you expert advice on getting the most use of their cameras.可知我们的合作伙伴Olympus也会为您提供专业建议,让您充分利用他们的相机。由此可知,如果你想向Olympus寻求帮助,你应该预订一对一服务。故选B。 【2题详解】 细节理解题。根据TICKETS部分中£50 or two for £90可知一张50英镑,或者两张90英镑。由此可知,两张票需要90英镑。故选A。 【3题详解】 推理判断题。根据文章是一篇关于旅游写作和摄影课程的广告,介绍了时间、地点和票价等信息,由此可推知,这篇文章的目的是推广一些课程。故选C。 B I was 16 years old the day I skipped school for the first time. It was easily done: Both my parents left for work before my school bus arrived, so when it showed up at my house on that cold winter morning, I simply did not get on. The perfect crime! And what did I do with myself on that glorious stolen day, with no adult in charge and no limits on my activities? Did I get high? Hit the mall for a shoplifting extravaganza (狂欢)? Nope. I built a warm fire in the wood stove prepared a bowl of popcorn, grabbed a blanket, and read. I was thrilled and transported by a book—it was Hemingway’s The Sun Also Rises—and I just needed to be alone with it for a little while. I ached to know what would happen to Jake Barnes and Lady Brett Ashley and Robert Cohn. I couldn’t bear the thought of sitting in a classroom taking another biology exam when I could be traveling through Spain in the 1920s with a bunch of expatriates (异乡客). I spent that day lost in words. Time fell away, as the room around me turned to mist, and my role –as a daughter, sister, teenager, and student— in the world no longer had any meaning. I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved. Looking back on it now, I can see that some subtle things were happening to my mind and to my life while I was in that state of absorption. Hemingway’s language was quietly braiding itself into my imagination. I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to write. Without realizing it, I was hot on the trail of my own fate. Writing now absorbs me the way reading once did and happiness is their generous side effect. 4. Why did the author skip school on that day? A. Because her parents left home early. B. Because it was a cold winter morning. C. Because she was fascinated by a novel. D. Because she hated to take the biology exam. 5. What did the author think is the source of true joy? A. Reading by the fire. B. Travelling in Spain. C. Breaking the regulations. D. Being occupied by one’s passion. 6. Which can best replace the underlined phrase “braiding itself into” in the last paragraph? A. Entering. B. Destroying. C. Mending. D. Blocking. 7. What can we infer from the passage? A. I was tired of my real-life roles. B. I learnt how to write on the internet. C. Hemingway’s style influenced me a lot. D. Becoming a writer was my childhood dream. 【答案】4. C 5. D 6. A 7. C 【解析】 本文为记叙文。作者小时候被海明威的《太阳也会升起》吸引,从此沉浸于小说美妙的语言中。海明威的语言风格慢慢地影响着作者,引导他走上了文学之路。 【4题详解】 细节理解题。文章第一段的“I was 16 years old the day I skipped school for the first time.”根据文章第三段中“I was thrilled and transported by a book…and I just needed to be alone with it for a little while”, 第一次逃学的时候我16岁,是因为我被一本书所激动,我只想和它单独呆一会儿。可知作者被一本小说吸引了,故选C。 【5题详解】 细节理解题。根据文章第四段中“I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved” 我偶然发现了通往完美幸福的钥匙:我完全被我所爱的东西吸引。可知作者认为真正快乐的源泉是沉浸于自己所爱的东西中。分析选项可知D符合题意,故选D。 【6题详解】 词义猜测题。根据上文“ I can see that some subtle things were happening to my mind and to my life while I was in that state of absorption.” 我可以看到一些微妙的事情出现在我的头脑和我的生活中,而我正处于吸收它的状态中。以及下文“I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to write. Without realizing it, I was hot on the trail of my own fate.” 我下载的信息是关于如何创建简单优雅的句子,一个良好而坚实的情节。换句话说,我在学习如何写作。没有意识到,我在追寻自己的命运。由上下文内容可以推断出“海明威的语言风格在潜移默化之中影响了我对语言的感悟”,可知“Hemingway’s language was quietly braiding itself into my imagination.”即海明威的语言风格进入(enter)我的想象中,即影响了我,故选A 项。 【7题详解】 推理判断题。根据最后一段中“Hemingway’s language was quietly braiding itself into my imagination. I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to write” 海明威的语言悄悄地编织在我的想象中。我下载的信息是关于如何写出简单优雅的句子,一个良好而坚实的情节。换句话说,我在学习如何写作。,可推断出海明威的风格对我影响很大。故选C。 C In a world where nearly 6 million fingerprint records of government employees are stolen in one computer hack, and here millions of people are victims of identity theft every year, the next step in cybersecurity may well be mapping your brain. Researchers at Binghamton University, State University of New York are working on a biometric system that records how your brain reacts to certain images. With a little more polishing, the scientists’ brainchild could become the way you get into a safe deposit box, your office or past scanners at the airport. It could replace the password for your online banking, your email or your social media accounts. The started their project by measuring the brain waves of 30 subjects, The subjects were fitted with a cap that had 30 electrodes attached to it, and then shown various images and symbols—celebrity faces, words, pictures of food—on a computer screen in 200- millisecond bursts. The brain's reaction was recorded. The idea is that every time a person needs to use a “password”, he or she goes through the same procedure, and the results are matched with their first-time reaction. If the “brainprint”' is compromised—like what happened with the fingerprint records—then the system is merely reset by running another set of images and collecting a different set of brain waves. “Even if that was stolen, you could just cancel it and record one to something else”, says professor Laszlo. Laszlo and her team have shown that their system can be 100 percent accurate. So one of the more difficult parts of making the system practical already has been overcome. Now they're spending much time recording accurate brainprints with as few as three electrodes, which could make recording in the future as easy as wearing a pair of special glasses. They're also working with cheaper material and methods to see if they can bring the cost down. 8. What does the underlined word “brainchild” in Paragraph 2 refer to? A. The brain function. B. The fingerprint record. C. The biometric system. D. The online password. 9. Why were the images and symbols shown to the subjects? A. To create their brainprints. B. To check the brain's reaction. C. To match brainprints with pictures. D. To connect brain waves to electrodes. 10. What are the researchers doing with the program now? A. Making it user-friendly. B. Improving its accuracy. C. Recording more brainprints. D. Increasing the number of electrodes. 11. Which's the best the title of this passage? A. Brain waves—the necessity of passwords B. Biometric systerm—the hope of cybersecurity C. Brainprint—the future of passwords D. Fingerpint—the challenge of cybersecurity 【答案】8. C 9. A 10. A 11. C 【解析】 这是一篇说明文。文章主要介绍了在一次电脑黑客攻击中,近600万份政府雇员的指纹记录被盗,每年有数百万人成为身份盗窃的受害者,网络性安全的下一步很可能就是绘制你的大脑地图。文章主要介绍了一项生物识别技术——“脑印”技术的开发过程和未来的方向。 【8题详解】 词义猜测题。根据上文Researchers at Binghamton University, State University of New York arc working on a biometric system that records how your brain reacts to certain images. 说纽约州立大学宾汉姆顿大学的研究人员正在研究一种生物识别系统,该系统可以记录大脑对特定图像的反应。由此可知划线词所在的句子With a little more polishing, the scientists' brainchild could become the way you get into a safe deposit box, your office or past scanners at the airport.意思是再稍加打磨,科学家的生物识别系统就可以成为你进入保险箱、办公室或机场扫描仪的方式。由此可知,“brainchild”指的是“生物识别系统”。故选C。 【9题详解】 推理判断题。根据第三段The subjects were fitted with a cap that had 30 electrodes attached to it, and then shown various images and symbols—celebrity faces, words, pictures of food—on a computer screen in 200-millisecond bursts. The brain’s reaction was recorded.可知受试者戴上一个有30个电极的帽子,然后在电脑屏幕上以20毫秒的速度显示出各种各样的图像和符号——名人的脸、文字、食物的图片。大脑的反应被记录下来。由此可知,图像和符号被展示给受试者,是为了创造他们的脑印。故选 A。 【10题详解】 推理判断题。根据最后一段Now, they're spending much time recording accurate brainprints with as few as three electrodes, which could make recording in the future as easy as wearing a pair of special glasses. They're also working with cheaper materials and different methods to see if they can bring the cost down.可知现在,他们只需要三个电极就可以记录下精确的脑印,这使得在未来记录起来就像戴上一副特殊的眼镜一样简单。他们也在使用更便宜的材料和不同的方法,看看是否能降低成本。可知现在,研究人员正在使这个程序更容易使用。故选A。 【11题详解】 主旨大意题。根据第一段In a world where nearly 6 million fingerprint records of government employees are stolen in one computer hack, and here millions of people are victims of identity theft every year, the next step in cybersecurity may well be mapping your brain.可知当今世界,在一次电脑黑客攻击中,近600万政府雇员的指纹记录被窃取,每年有数百万人成为身份盗窃的受害者,网络安全的下一步很可能就是绘制你的大脑图谱。结合文章主要介绍了“脑印”技术的开发过程和未来的方向。由此可知,C选项“脑印——密码的未来”最符合文章标题。故选C。 D The popular streaming service Netflix announced plans to exclude (排除) tobacco use from any of its new shows and movies that target younger audiences, specifically those below the age of 15. According to media reports, the decision comes from pressure from Truth Initiative, a large non-profit organization aiming to get rid of tobacco and make its use “a thing of the past”. Smoking is a bad habit and no parents want their kids to start smoking. As such, excluding the vice (坏习惯) from television shows and movies young people watch makes good sense. I’ll acknowledge that Netflix’s decision to exclude smoking is a good one — but it’s a wildly inconsistent standard. What about other vices? For example, the use of bad language? As parents of three young boys, my wife and I are trying to expose our children to good things. We want to encourage them to grow up to become responsible men who see the value and potential in every person. We want to see them avoid the landmines that so often entrap young people today. Sadly, typical television shows and movies contain material that’s the exact opposite of that. It’s often said that companies only produce what people will consume — and there’s some truth in such a claim. But the organization I work for has long had an online site that helps parents know about what's in a movie, show or music album. We don’t tell you whether you should watch or listen — we simply let you know what it’s about — and let you decide. It’s our most popular site, attracting millions of visits each month. Netflix might be surprised how many new customers they would win if they started producing content that parents actually want instea
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:江西省宜春市上高县上高二中2020届高三英语下学期质量检测试题.doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/2189727.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork