分享
分销 收藏 举报 申诉 / 8
播放页_导航下方通栏广告

类型2021届高考英语二轮复习-组合练(八)阅读理解+阅读七选五+短文改错课时优化作业(含解析).doc

  • 上传人:快乐****生活
  • 文档编号:2177342
  • 上传时间:2024-05-22
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:52.54KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 二轮 复习 组合 阅读 理解 七选五 短文 改错 课时 优化 作业 解析
    资源描述:
    2021届高考英语二轮复习 组合练(八)阅读理解+阅读七选五+短文改错课时优化作业(含解析) 2021届高考英语二轮复习 组合练(八)阅读理解+阅读七选五+短文改错课时优化作业(含解析) 年级: 姓名: 组合练(八) 阅读理解+阅读七选五+短文改错 Ⅰ.阅读理解 A The British live on a small island.They are surrounded by the sea,so it is not surprising that the sea has always played an important role in their lives.After the development of large,ocean­going sailing ships in the fifteenth century,the sea became even more important to the country's development.Ships setting sail from England determined to extend Britain's territories,its wealth and its knowledge of the world.Ships returned to England bringing goods,people and new ideas from foreign places.By the nineteenth century,Britain had the largest,most powerful navy in the world. The great sailing ships were so much a part of British life that they even affected the language.Many English expressions we use today were originally nautical (航海的) terms,although most people no longer realize this.For example,people commonly describe an honest and fair business deal as being “above board”.This expression was originally used in sailing ship times when secretive,dishonest ship's business would be carried out below decks (below the boards) out of public view.On the other hand,honest business was always conducted on deck (above the boards),in the open where everyone could see what was going on. “Pipe down!”,meaning “Be quiet!”,is another common expression that has nautical origins.The ship's boatswain (水手长) would blow a whistle,or pipe,at the end of the day to indicate (表明) to the sailors it was time to quieten down and go to sleep. Most native English speakers have heard the expression “not enough room to swing a cat”,but few know that the “cat” does not refer to a small furry animal with four legs and a tail.The “cat” is actually a short form of “cat of nine tails”—a whip with nine knotted (打结的) tails.A boatswain needed a lot of space in order to swing the whip properly when lashing (鞭打) a poor sailor under his control! [语篇解读] 本文是一篇说明文。英国作为一个岛国,四周被海洋环绕,因此海洋在英国人的生活中发挥着重要作用。英国曾有着很强大的海军,一直以来,水手们经常使用一些丰富的航海术语,这些术语也影响着英语语言。 1.The British have been strongly influenced by the sea because________. A.they occupied more land around the world B.they got more wealth from the sea C.they live on an island surrounded by the sea D.they had the largest navy ever 解析:细节理解题。根据第一段第二句“They are surrounded by the sea,so it is not surprising that the sea has always played an important role in their lives.”可知,英国被海洋包围,所以海洋对英国人的生活影响很大。 答案:C 2.If someone is open and above board,it means he is________. A.secretive        B.honest C.cheerful D.dishonest 解析:细节理解题。结合第二段中的“people commonly describe an honest and fair business deal as being ‘above board’”可知,选B项。 答案:B 3.What can we conclude from the passage? A.Sailors need to go to sleep when they hear a whistle. B.Sailors will be whipped if they do business below decks. C.A poor sailor may be whipped nine times a day. D.There is no spare room to raise cats on ships. 解析:细节理解题。根据第三段第二句“The ship's boatswain would blow a whistle,or pipe,at the end of the day to indicate to the sailors it was time to quieten down and go to sleep.”可知,当听到哨声,水手们要去睡觉。所以选A项。 答案:A 4.The passage is mainly about________. A.the business on British sailing ships B.the influence of British sailors' language on English C.the sailing history of England D.the sailing story of British sailors 解析:主旨大意题。本文主要通过介绍英国是一个受海洋影响的国家引入主题,即水手们在航行的时候使用的一些航海术语对英语这门语言产生了深远的影响。因此B项符合题意。 答案:B B April should be prime walrus (海象) hunting season for the native villages on Alaska's remote western coast.In years past the winter, sea ice on which the animals rest would still be abundant, providing prime targets for local hunters.But this year sea­ice coverage as of late April was more like what would be expected for mid­June.These conditions are the continuation of a winter­long scarcity (缺乏) of sea ice in the Bering Sea. Sea ice expands outward from the central Arctic Ocean each autumn as the sun falls low and temperatures drop.In the Chukchi and Bering Seas off Alaska, freeze­up used to begin in October.Ice would edge southward and build up throughout the winter until peaking in March when the ice would start melting back.But last autumn freeze­up in the region began later. The unusual warmth continued throughout this winter, in part because of an atmospheric pattern that kept storms periodically sweeping up from the south.Such atmospheric conditions have long been a limiting factor to sea­ice growth in the Bering Sea, Thoman says.But until recently the water there was reliably cold enough in autumn that when winds did blow from the south,sea ice would still sprawl.The last few years have seen unusually warm ocean waters in the Bering.Some of those warm waters followed ocean currents up into the Bering and left a reservoir (储藏) of warmth that limited ice formation.The occurrence of these unusual conditions off Alaska this past winter can largely be put down to the random weather variations in a chaotic climate system, but scientists say global warming added to the severity of the situation. At the end of April, the Bering Sea was nearly ice­free—four weeks ahead of schedule.The open ocean was taking in heat that could set up another delayed freeze­up next fall.“Because of the role weather plays, not every year is going to be like this.Next year will almost certainly not be this low.But as temperatures continue to rise, chances are very high that we will not go another 160 years before we see something like this happen again,” says Thoman. [语篇解读] 本文是一篇说明文。每年的四月份,美国阿拉斯加州附近海域的浮冰上会栖息着大量海象,是狩猎的好时机。然而今年的情况却大不相同。 5.In waters off Alaska's western coast, normally April should be a time when ________. A.numerous walruses go onshore B.there still exists plenty of sea ice C.the sea ice is at its maximum amount D.temperatures begin to rise after winter 解析:细节理解题。根据第一段的前两句可知,在阿拉斯加州偏远的西海岸,每年的四月份海面上仍然会存在大量海冰。 答案:B 6.What does the underlined word “sprawl” in Paragraph 3 mean? A.Spread.       B.Reduce. C.Float. D.Function. 解析:词义猜测题。根据画线词所在的上下文可知,从南方来的暴风雨是白令海海冰形成的限制性因素。不过一直到最近白令海秋天的水温还是足够低,以至于当南方的风吹来时,海冰还是能够继续扩大面积。 答案:A 7.What was the main cause of the unusual situation in waters off Alaska this past winter? A.The over­hunting activities. B.Winds blowing from the north. C.Changeable weather conditions. D.Gradual warming of the Arctic. 解析:细节理解题。根据第三段的最后一句可知,在过去的这个冬天里,阿拉斯加州附近海冰形成困难的主要原因在于天气变化无常,全球变暖现象只是一个辅因。 答案:C 8.Which of the following would Thoman agree with? A.Global warming has lost its influence. B.The Bering Sea will be warmer next year. C.Freeze­up will definitely be delayed next autumn. D.The Bering Sea will probably witness a sea­ice decline again. 解析:推理判断题。根据最后一段Thoman所说的话可知,Thoman认为,因为天气的偶然因素,并不是每一年都会发生海冰稀少这样的事,下一年很可能情况会有所好转。但就全球温度上升的总体趋势来看,白令海域这种不寻常的冬季少冰现象将来还会重现。 答案:D Ⅱ.阅读七选五 Excellent leadership is about building up the people around you: trusting them, empowering (授权) them, and finally, enabling them to contribute their expert knowledge so that the team can become more than the sum total of its parts.But what does that look like in practice?  1  Here are some ways to help your team do better. Encourage open and honest communication.Create an environment where openness and honesty in all aspects of communication are encouraged.  2  Ask for and listen to feedback (反馈).Most of all, ensure your team members have a clear path to your door if they need it. Celebrate their success.Never forget to praise good ideas or targets met.Share your team's success with the company at large and support them in taking on the leadership.For big wins, you can even organize a lunch or dinner where every member of the team can share in the achievement.  3  Provide adequate resources (资源) and training.  4  He or she helps them to find room for advancement, so they can develop their skills and make progress in their work.Support your team by giving them the resources they need to stand out and reach the next level. 5  In your time as a leader, things won't always go smoothly.You might even make a few bad calls.When things go wrong, you need to face it head­on.Take responsibility and work together with your team to solve the problems and reach the target. A.Keep your eye on the big picture. B.Be responsible for your decisions and actions. C.However you choose to mark the moment, do it together. D.Great leaders show respect for team members in a number of ways. E.What kind of actions can you take every day to help your team succeed? F.Ask people to share their views and talk about the problems in their way. G.A great leader doesn't just help their team members to do their job of the present time. [语篇解读] 本文是一篇说明文。作为领导者,如何才能让团队更强大呢? 1.解析:本段的开头介绍了什么是优秀的领导能力。紧接着提出了两个问题:那实践当中是什么样的呢?每天如何做才能帮助你的团队成功呢?由空后的内容可知,下文对本空提出的问题作了解答。 答案:E 2.解析:由本段的主旨句“Encourage open and honest communication.”可知,作者建议要鼓励坦率、真诚的交流,故F项“让人们用自己的方式分享观点、讨论问题”符合段意。 答案:F 3.解析:本空承接上句内容,告诉我们无论怎样庆祝这一时刻,一定要与团队在一起庆祝。 答案:C 4.解析:由空后内容可知,团队领导不仅要帮助成员做好手头的工作,还应该帮助他们找到进步的空间。空后的he or she指的是本空中的a great leader。 答案:G 5.解析:本段主要讲团队领导要为自己的决策和行为负责,B项与本段内容贴合,是本段的主旨句。 答案:B Ⅲ.短文改错 I was a sweet and loving girl during I was very young.Unfortunate, things changed.It all started when I was given smartphone in the eighth grade by a good friend.I became fond of watching movies, chat online and playing addictive games.Naturally, I couldn't make progresses in my study any more.What's worse, I spent fewer time in communicating with my parents.Thus, all of them were worried about what had been happened and turned to my head teacher for help.With their help, I realized what serious the things were and decided to change myself.Now I am grateful to them and became a good girl. 答案: I was a sweet and loving girl I was very young., things changed.It all started when I was given smartphone in the eighth grade by a good friend.I became fond of watching movies, online and playing addictive games.Naturally, I couldn't make in my study any more.What's worse, I spent time in communicating with my parents.Thus, of them were worried about what had happened and turned to my head teacher for help.With their help, I realized serious the things were and decided to change myself.Now I am grateful to them and a good girl.
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:2021届高考英语二轮复习-组合练(八)阅读理解+阅读七选五+短文改错课时优化作业(含解析).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/2177342.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork