分享
分销 收藏 举报 申诉 / 9
播放页_导航下方通栏广告

类型小学英语六年级上册期中复习试题(答案).doc

  • 上传人:精****
  • 文档编号:1912520
  • 上传时间:2024-05-11
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:331.54KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    小学英语 六年级 上册 期中 复习 试题 答案
    资源描述:
    小学英语六年级上册期中复习试题(答案) 一、阅读理解 A dog gets a nice, big piece of meat(肉) from a woman. He has it in his mouth happily. He wants to go home for supper. His home is on the other side of the river. There is a bridge(桥) over it. He goes on it and has a look at the water. He sees a dog looking at him and he has a piece of meat in the mouth, too. And the meat looks bigger. “His meat is bigger and nicer than mine. I must get it.” he thinks. So he opens his mouth and shouts at the dog in the water. Before he knows, his meat falls into the water. 1、What does the dog get? (   ) A.A fish. B.A piece of meat. C.Some cakes. D.Some bread. 2、Where is the dog's home? (   ) A.In a woman's house. B.On the other side of the river. C.On the bridge. D.In the water. 3、What does the dog do on the bridge? (   ) A.He talks to the dog in the water. B.He looks for something to eat. C.He looks for something to drink. D.He looks at the dog in the water and wants to get his meat. 4、What's in the water? (   ) A.A dog. B.A piece of meat. C.A bridge. D.Both A and B. 5、How many pieces of meat does the dog get at last(最后)? (   ) A.0. B.1、 C.2、 D.3、 二、阅读理解 Hello, I’m Lingling. I will have a busy weekend. On Saturday morning, I’m going to the bookstore. It’s near the science museum. In the afternoon, I’m going to visit my grandparents. Then I’m going to play basketball with Chen Jie in the evening. On Sunday morning. I’m going to do my homework at home. In the afternoon, I’m going to the park to fly kites. I’m going by bus. In the evening. I’m going to write an email to my pen pal from Canada. Her name is Lily. I will have a happy weekend! 6、What is Lingling going to do on Saturday afternoon? (    ) A.Visit her grandparents. B.Do her homework. C.Play basketball. 7、Where is the bookstore? (    ) A.It’s near the park. B.It’s near the science museum. C.It’s next to the post office. 8、Does Lingling’s pen pal live in China? (    ) A.Yes, she is. B.No, she doesn’t. C.Yes, she does. 9、When is Lingling going to do her homework? (    ) A.On Saturday morning. B.On Sunday morning. C.On Sunday afternoon. 10、How does Lingling go to the park? (    ) A.On foot. B.By bike. C.By bus. 三、阅读理解 It was Children’s Day last Sunday. In the morning, Lily went to the zoo with her parents. She found there were many animals in the zoo. Lily likes the bears. She fed them with some food. In the afternoon, Lily visited her grandparents. They gave Lily a gift. It was a beautiful dress. Then Lily chatted with her grandparents in the living room. They had dinner together at about six o'clock. Lily was very happy last Children’s Day. 11、Last Saturday was _____. (    ) A.the thirty-first of May B.the second of June C.the first of June 12、Lily and her _____ went to the _____. (    ) A.friends; zoo B.parents; park C.parents; zoo 13、Lily used the _____ to feed the _____. (    ) A.fruit; bears B.food; bears C.food; monkeys 14、Lily’s grandparents gave Lily a _____. (    ) A.dress B.skirt C.school bag 15、Lily and her grandparents _____ in the afternoon. (    ) A.chatted in the garden B.watched TV in the living room C.chatted in the living room 四、阅读理解 Today there are more and more new things. They are changing our life. They make our world better, smarter and more fun. Let's take a look. 3D “Hospital A company(公司) in Shanghai printed(打印) 15 rooms by using 3D technology (技术). They sent the rooms to Hubei. Each room is about the size of your bedroom. A 3D printer(打印机) takes 24 hours to build the rooms. Plant Burger This “beef” burger looks and tastes the same as a real beef burger. It's made out of plants. People use green beans and potatoes to make the “beef”. It's healthy for you. Would you like to try this burger? Cool Driverless Bus A bus door opens and you get on. Wait, where is the driver? This is Baidu's new driverless (无人驾驶) bus. 14 people can sit in it and it doesn't need a driver. The bus obeys traffic rules. It stops every time it sees a red light. 16、We may find this text in a magazine about _____. (   )A.music B.travel C.science 17、People use _____ to make the “beef”. (   ) A. B. C. 18、The driverless bus can carry _____ people. (   ) A.14 B.15 C.16 19、“The bus obeys traffic rules.” Here “obeys” means(意思是) “_____”. (   ) A.违反 B.遵守 C.忽视 20、Which one is TRUE? (   ) A.These new things make our life better. B.People sent the printed rooms to Shanghai. C.A 3D printer takes 48 hours to build 15 rooms. 五、阅读理解 Today Mr and Mrs White are going to London for a holiday with their children. And they have to be at the airport at eleven forty. “It’ll take us thirty minutes to get there in the taxi,” Mr White says. “So we have to be ready by eleven o’clock. Nobody should be late.” At ten to eleven, Mrs White is still sitting quietly in the garden. But Mr White and the children are still running around preparing things. They are all in a hurry. At eleven o’clock, the taxi gets to their home. Mrs White says to Mr White and the children, “Well, I know that this is going to happen, so before I went to bed last night, I moved all our clocks and watches ahead twenty minutes. So now we can go to the airport quietly without worrying about being late.” 21、______ are going to have their holiday. (   ) A.Mr White and his family B.Only Mr and Mrs White C.Mrs White and her children 22、They are going to London by ______. (   ) A.taxi B.plane C.train 23、It will take them ______ to get to the airport by taxi. (   ) A.thirteen minutes B.half an hour C.an hour 24、They can get to the airport at about ______ at last. (   ) A.11:30 B.10:40 C.11:10 25、Mrs White moved all their clocks and watches ahead twenty minutes because she didn’t want to ______. (   ) A.be late B.wake up C.miss the taxi 六、阅读理解 选出正确的选项 Long long ago, there was a cat and a mouse. They were good friends. They lived together. One day, a cow came and said, "Hello, my friends. There is a football game in the forest tomorrow. Do you want to join us? If you win, you'll get much food.” “Really?” The cat and the mouse were very excited. They wanted to take part in this match. So the cat said to the mouse, "my dear, I often sleep, sleep, sleep. You get up early every day. Please call me tomorrow.” The mouse said, “Sure.” The next day, the mouse got up. He went to the football match. But he didn't call the cat. At last, the cat was very angry with the mouse. 26、________ were good friends.      (     ) A.The cat and the cow B.The mouse and the cow C.The cat and the mouse 27、There was a _______ game.   (     ) A.basketball                                  B.football                                  C.volleyball 28、________often got up early.       (     ) A.The Cat                                  B.The mouse                                  C.The cow 29、________ went to the football match.    (     ) A.The mouse                          B.The cat                          C.The mouse and the cat 30、Did the mouse call the cat?     (     ) A.Yes                                   B.No.                                   C.Sorry, I don't know 【参考答案】 一、阅读理解 1、B     2、B     3、D     4、D     5、A 【分析】短文大意:短文介绍了一只狗得到一片肉,回家的途中在河里看到另一只狗嘴里也有一片肉,他想得到,张开嘴冲河里的 解析:1、B     2、B     3、D     4、D     5、A 【分析】短文大意:短文介绍了一只狗得到一片肉,回家的途中在河里看到另一只狗嘴里也有一片肉,他想得到,张开嘴冲河里的狗大声喊叫,结果肉掉到水里。 1、句意:狗得到什么?A一条鱼。B一片肉。C一些蛋糕。D一些面包。根据短文中的A dog gets a nice, big piece of meat(肉) from a woman.可知狗得到一片肉,故选B。 2、句意:狗的家在哪里?A在一个女人的家里。B在河的另一边。C在桥上。D在水里。根据短文中的His home is on the other side of the river. 可知他的家在河的另一边,故选B。 3、句意:狗在桥上做什么?A他和水里的狗说话。B他找东西吃。C他想找点喝的。D他看着水里的狗想要他的肉。根据短文中的He sees a dog looking at him and he has a piece of meat in the mouth, too. And the meat looks bigger. “His meat is bigger and nicer than mine. I must get it.”可知他看着水里的狗想要他的肉,故选D。 4、句意:水里有什么?A一只狗。B一片肉。C一座桥。DA和B。根据短文中的He sees a dog looking at him and he has a piece of meat in the mouth, too.可知有一只狗和狗嘴里有一片肉,故选D。 5、句意:这只狗最后得到了多少片肉?根据短文中的 Before he knows, his meat falls into the water.可知最后狗什么也没得到,故选A。 【点睛】 二、阅读理解 6、A     7、B     8、B     9、B     10、C 【分析】本文介绍了玲玲的周末计划。 6、句意:玲玲在星期六下午要做什么?A看望她的祖父母。B做家庭作业。C打篮 解析:6、A     7、B     8、B     9、B     10、C 【分析】本文介绍了玲玲的周末计划。 6、句意:玲玲在星期六下午要做什么?A看望她的祖父母。B做家庭作业。C打篮球。根据In the afternoon, I’m going to visit my grandparents.可知她要去看望祖父母。故选A。 7、句意:书店在哪里?A它在公园附近。B它在科学博物馆附近。C它紧挨着邮局。根据It’s near the science museum.可知它在科学博物馆附近。故选B。 8、句意:玲玲的笔友住在中国吗?根据In the evening. I’m going to write an email to my pen pal from Canada. 可知住在加拿大。故做否定回答,故选B。 9、句意:玲玲什么时候做家庭作业?A在星期六上午。B在星期日上午。C在星期日下午。根据On Sunday morning. I’m going to do my homework at home. 可知是在星期日上午。故选B。 10、句意:玲玲怎么去公园?A步行。B骑自行车。C乘公共汽车。根据I’m going by bus. 可知乘公共汽车去。故选C。 【点睛】 三、阅读理解 11、A     12、C     13、B     14、A     15、C 【分析】短文主要讲述了上周日是儿童节,李莉的节日活动。 11、句意:上周六是________。A五月三 解析:11、A     12、C     13、B     14、A     15、C 【分析】短文主要讲述了上周日是儿童节,李莉的节日活动。 11、句意:上周六是________。A五月三十一日,B六月二日,C六月一日。根据文中句子It was Children’s Day last Sunday. 可知上周日是儿童节,是六月一日,所以上周六是五月三十一日,故选A。 12、句意:李莉和她的__________去了_________。A朋友;动物园。B父母,公园。C父母,动物园。根据文中句子In the morning, Lily went to the zoo with her parents. 可知李莉和她的父母去了动物园,故选C。 13、句意:李莉用_________喂养________。A水果;熊。B食物;熊。C食物;猴子。根据文中句子Lily likes the bears. She fed them with some food.可知李莉用食物喂养熊,故选B。 14、句意:李莉的爷爷奶奶给李莉一个_________。A连衣裙,B短裙,C书包。根据文中句子They gave Lily a gift. It was a beautiful dress. 可知爷爷奶奶给了李莉一件美丽的连衣裙,故选A。 15、句意:李莉和她的爷爷奶奶在下午__________。A在花园里聊天,B在客厅里看电视,C在客厅里聊天。根据文中句子Then Lily chatted with her grandparents in the living room. 可知李莉和她的爷爷奶奶在客厅里聊天,故选C。 【点睛】 四、阅读理解 16、C     17、B     18、A     19、B     20、A 【分析】本文讲述了有越来越多新的东西,它们改变了我们的生活。 16、句意:我们可能会在一本关于____ 解析:16、C     17、B     18、A     19、B     20、A 【分析】本文讲述了有越来越多新的东西,它们改变了我们的生活。 16、句意:我们可能会在一本关于_____杂志里找到这个文本。A音乐,B旅行,C科学,根据短文内容可知都是改变我们生活的新发明。故C选项符合,故选C。 17、句意:人们使用_____来做“牛肉”。根据People use green beans and potatoes to make the “beef”. 可知是四季豆和西红柿。故选B。 18、句意:无人驾驶公共汽车可以载_____人。根据14 people can sit in it and it doesn't need a driver. 可知是14人,故选A。 19、句意:“这辆公共汽车要遵守交通规则。”这 里“obeys”的意思是_____。根据The bus obeys traffic rules. It stops every time it sees a red light.可知是遵守。故选B。 20、句意:哪一个是正确的?A这些新东西使我们的生活更好。B人们把印刷品寄到上海。C一个3D印刷机48小时打印15个字符。根据Today there are more and more new things. They are changing our life. They make our world better, smarter and more fun.可知A选项正确,故选A。 【点睛】 五、阅读理解 21、A     22、B     23、B     24、C     25、A 【导语】本文讲了怀特一家要去伦敦旅行,怀特太太昨晚睡觉前把所有的表都提前了20分钟,避免家人迟到。 2 解析:21、A     22、B     23、B     24、C     25、A 【导语】本文讲了怀特一家要去伦敦旅行,怀特太太昨晚睡觉前把所有的表都提前了20分钟,避免家人迟到。 21、句意:______要去度假。A怀特先生和他的家人,B只有怀特先生和夫人,C怀特夫人和她的孩子,根据“Today Mr and Mrs White are going to London for a holiday with their children.”,可知怀特先生和他的家人要去度假,故选A。 22、句意:他们要乘______去伦敦。A出租车,B飞机,C火车,根据“And they have to be at the airport at eleven forty.”,可知他们要乘飞机去伦敦,故选B。 23、句意:乘出租车到机场需要______。A13分钟,B半小时,C一个小时,根据““It’ll take us thirty minutes to get there in the taxi,” Mr White says.”,可知乘出租车到机场需要半小时,故选B。 24、句意:他们最终可以在______左右到达机场。根据全文可知坐出租车去机场需要半个小时,出租车11点到的,但是怀特夫人把表调快了20分钟,所以他们可以在11:10左右到达机场,故选C。 25、句意:怀特夫人把他们所有的钟表都提前了二十分钟,因为她不想______。A迟到,B醒来,C错过出租车,根据全文可知怀特夫人不想迟到,故选A。 六、阅读理解 26、C     27、B     28、B     29、A     30、B 【解析】 26、根据短文叙述Long long ago, there was a cat and a 解析:26、C     27、B     28、B     29、A     30、B 【解析】 26、根据短文叙述Long long ago, there was a cat and a mouse. They were good friends.(很久以前,有一只猫和一只老鼠。它们是好朋友。)可知猫和老鼠是好朋友。C选项正确。故答案为: C。 27、根据短文叙述There is a football game in the forest tomorrow.(明天森林里有一场足球赛。)可知有一场足球赛。B选项正确。故答案为B。 28、根据短文叙述So the cat said to the mouse, "my dear, I often sleep, sleep, sleep. You get up early every day. (因此猫对老鼠说:“亲爱的,我经常睡觉。你每天起床很早。”)可知是老鼠起床早。B选项正确。故答案为: B。 29、根据短文叙述The next day, the mouse got up. He went to the football match.(第二天,老鼠起来了。他去了足球赛。)可知是老鼠。A选项正确。故答案为: A。 30、根据短文叙述But he didn't call the cat.(可是他没有叫猫。)可知没叫,用否定回答。故答案为B。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:小学英语六年级上册期中复习试题(答案).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1912520.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork