小学英语六年级上册阅读理解专项模拟模拟试卷测试题(及答案).doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 小学英语 六年级 上册 阅读 理解 专项 模拟 试卷 测试 答案
- 资源描述:
-
小学英语六年级上册阅读理解专项模拟模拟试卷测试题(及答案) 一、阅读理解 Hello, I’m Mike. I went to Hainan with my parents in the winter holiday. Everyone asked us to bring some T-shirts to Hainan, because it was very hot in Hainan. So we took many T-shirts and shorts with us. This winter, it was so strange(奇怪的), the weather was not fine. It was always cloudy and rainy, it was very cold. But we only had T-shirts and shorts. We didn’t take one coat or sweater. So we stayed in the restaurant. We went back four days later. We didn’t visit any places in Hainan. It was really a terrible trip. 1、—Where did Mike to in the winter holiday? ( ) —He went to ________. A.Beijing B.Hainan C.Xinjiang 2、Did they take any sweaters? ( ) A.Yes, they did. B.No, they didn’t. C.They forgot. 3、—What was the weather like in Hainan this holiday? ( ) —It was ________. A.good B.hot C.bad 4、—What did they do in Hainan? ( ) —They ________. A.visited many beautiful places B.took a trip C.stayed in the room 5、—What does “terrible” mean(意思)? ( ) —It means “________” A.very good B.OK C.very bad 二、阅读理解 My pen pal is Chen Fei. She lives in Shanghai. She is a quiet girl. She likes football. She wants to be a football coach. She goes to school on foot. She has a brother. His name is Chen Yang. He is only five years old. He likes singing. Her father is a baseball player. Her mother is a reporter. She works in a TV station. She likes using computers. They go to work by car. They are a happy family. 6、Chen Fei is my ________. ( ) A.brother B.pen pal C.teacher 7、What does Chen Fei want to be? ( ) A.A football player B.A doctor. C.A football coach 8、What is Chen Fei's brother's hobby? ( ) A.Dancing. B.Singing. C.Swimming. 9、How do Chen Fei's parents go to work? ( ) A.By bike. B.On foot. C.By car 10、What does Chen Fei's mother do? ( ) A.A reporter. B.A teacher C.A basketball player. 三、阅读理解 Long long ago, there was a boy. He liked telling lies. One day he was very bored (无聊的) and wanted to make fun of the farmers. So he climbed up a big stone (石头) and shouted, “Wolf (狼) !Help! Wolves (狼的复数) are coming!” The farmers ran to help the boy. But the boy said, “There aren’t any wolves.” The farmers were very angry and went away. The next day, the boy played the trick again. The kind (好心的) farmers heard (听到) him and rushed to help him. The boy laughed and laughed, “Ha! Ha! It’s so funny.” The farmers were really angry. Later a wolf really came. The boy was scared and cried out, “Wolf! Wolf!” The boy shouted, “Help! Help! Please help me! A wolf!” But no one came.' They thought he was lying again. At last, the wolf ate the boy. 11、The boy wanted to ________ the farmers. ( ) A.help B.play with C.visit 12、There ________ a wolf at first. ( ) A.was B.were C.wasn’t 13、The boy made fun of the farmers ________. ( ) A.once B.twice C.three times 14、There ________ a wolf at last. ( ) A.was B.were C.wasn’t 15、The farmers came to help the boy ________. ( ) A.once B.twice C.three times 四、阅读理解 Robin and the Ant It is a sunny morning. Robin is going to sit on the grass when he hears, “Wait”! It is a little ant. He is afraid. "Please don't sit on me. One day I can help you.” “Don't worry, little ant. I won't sit on you," says Robin. The next day, it is raining. Robin is in the park. He is stuck in the mud. He is worried. Then he hears, "Let us help you!" It is the ant and all of his friends. They are strong. They pull Robin out of the mud. Everyone is happy! 16、How does the little ant feel when Robin is going to sit on him? ( ) A.Happy. B.Afraid. C.Sad. 17、What's the weather like the next day? ( ) A.It is sunny. B.It is raining. C.It is windy. 18、What's wrong with Robin the next day? ( ) A.He is stuck in the mud. B.He is working in the park. C.He is sitting on the grass. 19、Who helps Robin to pull out of the mud? ( ) A.The Ant. B.Himself. C.The Ant and all of his friends. 20、What does the story tell us? ( ) A.We should always be nice to each other. B.We shouldn't hurt. C.We shouldn't go out on a rainy day. 五、阅读理解 People make old things into new things. This is called recycling. People can recycle only some materials(材料), such as(例如) paper, glass, plastics, clothing, computers, mobile phones and metal(金属). Food cannot be recycled. How do students recycle at school? Students make recycling boxes for cans, glass bottles and paper. They try to use recycled things. Recycling is good for our Earth. We should protect the Earth. 21、Recycling is making _______ things into _______ things. ( ) A.old; new B.new; old C.new; new 22、______ can be recycled. ( ) A.Fruit B.Metal C.Drinks 23、_______ cannot be recycled. ( ) A.Glass B.Paper C.Food 24、Students make _______ for cans, glass bottles and paper. ( ) A.recycling paper B.recycling boxes C.recycling clue 25、Which is the best title(题目)? ( ) A.Recycling. B.Protecting. C.Saving. 六、阅读理解 A farmer is walking in the forest. He is very tired. So he has a nap under a tree. One of his shoes is beside him. A monkey is picking up his shoe and climbing up the tree. The farmer wakes up, he is shouting, "Give it back to me". The monkey is shouting, too. It is imitating (模仿)the farmer. The farmer thinks, and then he has an idea. He is taking off his another shoe and throwing it away. What's the monkey doing? Yes! He is throwing the shoe, too. Now the farmer is picking up his two shoes quickly. He is laughing and singing, "What a naughty monkey! What a silly monkey! What a funny monkey! 26、The farmer is sleeping. One of his shoes is ______________. ( ) A.in his hand B.beside him 27、The farmer is sleeping. The monkey is ______________. ( ) A.taking away his shoe B.sleeping 28、The farmer is shouting. The monkey is ______________. ( ) A.drinking B.shouting 29、The farmer is throwing away his shoe. The monkey is ________. ( ) A.laughing B.throwing away the shoe 30、Is the monkey clever? ( ) A.No, it isn't. B.Yes, it is. 【参考答案】 一、阅读理解 1、B 2、B 3、C 4、C 5、C 【分析】短文大意:介绍迈克一家去海南旅行的故事。 1、句意:—迈克寒假去哪里了?—他去了______。A北京,B 解析:1、B 2、B 3、C 4、C 5、C 【分析】短文大意:介绍迈克一家去海南旅行的故事。 1、句意:—迈克寒假去哪里了?—他去了______。A北京,B海南,C新疆,根据 I went to Hainan with my parents in the winter holiday.可知是海南。故选B。 2、句意:他们带着毛衣了吗?根据We didn’t take one coat or sweater. 可知没有带毛衣,故做否定回答,故选B。 3、句意:—这个假期海南的天气怎么样?—天气______。A好的,B热的,C坏的,根据This winter, it was so strange(奇怪的), the weather was not fine. 可知天气不好。故选C。 4、句意:—他们在海南做什么?—他们______。A参观了很多美丽的地方,B旅行,C呆在房间里,根据We didn’t take one coat or sweater. So we stayed in the restaurant. 可知他们呆在餐馆里。故选C。 5、句意:—“terrible”的意思是什么?—它的意思是______。A非常好,B可以,C非常坏,根据It was really a terrible trip.可知是很不好的一次旅行。故选C。 【点睛】 二、阅读理解 6、B 7、C 8、B 9、C 10、A 【分析】短文主语描写了我的笔友陈菲的家人。 6、句意:陈菲是我的__________。A哥哥/弟弟;B笔友;C 解析:6、B 7、C 8、B 9、C 10、A 【分析】短文主语描写了我的笔友陈菲的家人。 6、句意:陈菲是我的__________。A哥哥/弟弟;B笔友;C老师。根据文中句子My pen pal is Chen Fei.可知陈菲是我的笔友。故选B。 7、句意:陈菲想要成为什么?A一名足球运动员。B一名医生。C一名足球教练。根据文中句子She wants to be a football coach.可知她想成为一名足球教练。故选C。 8、句意:陈菲的弟弟的爱好是什么?A跳舞。B唱歌。C游泳。根据文中句子He likes singing.可知他喜欢唱歌,故选B。 9、句意:陈菲的父母怎样去上班?A骑自行车。B步行。C开车。根据文中句子 They go to work by car.可知他们坐汽车去上班,故选C。 10、句意:陈菲的妈妈是做什么的?A一名记者。B一名老师。C一名篮球运动员。根据文中句子Her mother is a reporter.可知她的妈妈是一名记者,故选A。 【点睛】 三、阅读理解 11、B 12、C 13、B 14、A 15、B 【分析】短文大意:短文主要讲述一个小男孩撒谎狼来了最后被狼吃了的故事。 11、句意:这个男孩想要___ 解析:11、B 12、C 13、B 14、A 15、B 【分析】短文大意:短文主要讲述一个小男孩撒谎狼来了最后被狼吃了的故事。 11、句意:这个男孩想要___农民。由短文 One day he was very bored (无聊的) and wanted to make fun of the farmers.可知他想要戏弄农民,A帮助,B玩弄,C拜访,故选B。 12、句意:起初___狼。由短文 But the boy said, “There aren’t any wolves.” 可知起初没有狼,结合选项C符合题意,故选C。 13、句意:这个男孩嘲笑农民们___。由短文可知男孩嘲笑农民们两次,A一次,B两次,C三次,故选B。 14、句意:最后___一只狼。由短文Later a wolf really came.可知最后有一只狼,文章时态为一般过去时,因此be动词应用was,结合选项A符合题意,故选A。 15、句意:农民们来帮助男孩___。由短文可知农民来帮助小男孩两次,A一次,B两次,C三次,故选B。 【点睛】 四、阅读理解 16、B 17、B 18、A 19、C 20、A 【导语】本文主要讲述了罗宾和一只蚂蚁的故事。 16、句意:当罗宾要坐在小蚂蚁身上时,它感觉如何?A高兴 解析:16、B 17、B 18、A 19、C 20、A 【导语】本文主要讲述了罗宾和一只蚂蚁的故事。 16、句意:当罗宾要坐在小蚂蚁身上时,它感觉如何?A高兴的。B害怕的。C伤心的。根据文中句子He is afraid.可知当罗宾要坐在小蚂蚁身上时,小蚂蚁很害怕,故选B。 17、句意:第二天天气怎么样?A它是晴朗的。B它正在下雨。C它是有风的。根据文中句子The next day, it is raining.可知第二天是下雨的,故选B。 18、句意:第二天罗宾怎么了?A他陷在泥里。B他正在公园里工作。C他正坐在草地上。根据文中句子He is stuck in the mud. 可知罗宾陷入了泥里,故选A。 19、句意:谁帮助罗宾从泥里爬出来?A蚂蚁。B他自己。C蚂蚁和他的许多朋友。根据文中句子It is the ant and all of his friends.可知是蚂蚁和他的朋友们一起帮助他从泥里爬出来了,故选C。 20、句意:这个故事告诉我们什么?A我们应该永远对彼此友好。B我们不应该受伤。C我们不应该在雨天出去。根据短文中故事内容可知我们应该友善待人。故选A。 五、阅读理解 21、A 22、B 23、C 24、B 25、A 【导语】本文讲了回收利用。 21、句意:回收就是把旧东西变成新东西。A旧的;新的,B新的;旧的;C新的 解析:21、A 22、B 23、C 24、B 25、A 【导语】本文讲了回收利用。 21、句意:回收就是把旧东西变成新东西。A旧的;新的,B新的;旧的;C新的;新的。根据People make old things into new things. This is called recycling.,可知回收就是把旧东西变成新东西,故选A。 22、句意:_____可以回收利用。A水果,B金属,C饮料,根据People can recycle only some materials(材料), such as(例如) paper, glass, plastics, clothing, computers, mobile phones and metal(金属).,可知金属可以回收利用,故选B。 23、句意:______不可以回收利用。A玻璃,B纸,C食物,根据Food cannot be recycled.,可知食物不可以回收利用,故选C。 24、句意:学生们为易拉罐、玻璃瓶和纸张制作______。A回收纸,B回收箱,C回收线索,根据Students make recycling boxes for cans, glass bottles and paper.,可知学生们为易拉罐、玻璃瓶和纸张制作回收箱,故选B。 25、句意:最好的标题是哪个?A回收利用,B保护。C拯救。全文主要讲了回收利用,故选A。 六、阅读理解 26、B 27、A 28、B 29、B 30、A 解析:26、B 27、A 28、B 29、B 30、A展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




小学英语六年级上册阅读理解专项模拟模拟试卷测试题(及答案).doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1895123.html