分享
分销 收藏 举报 申诉 / 7
播放页_导航下方通栏广告

类型英语五年级下册阅读理解专项复习模拟试卷测试卷(答案).doc

  • 上传人:a199****6536
  • 文档编号:1880620
  • 上传时间:2024-05-11
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:46.54KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    英语 年级 下册 阅读 理解 专项 复习 模拟 试卷 测试 答案
    资源描述:
    英语五年级下册阅读理解专项复习模拟试卷测试卷(答案) 一、阅读理解 Fred and Jean are brother and sister. They are Americans. They are in the same school. Their school is not far from their home. Fred is in Mr Black’s class. He is thirteen. He is one of the best students in his class. He is good at Chinese. Mr Black likes him. Jean is eleven. She is in Mrs Black’s class. Mrs Black is an English teacher. Jean is good at English, but she is not good at Chinese. 犇1、Are Fred and Jean twins? (    ) A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C.Yes, they are in the same class. 犇2、How old is Jean? She is_____________. (    ) A.eleven B.twelve C.thirteen 犇3、Who is good at Chinese? (    ) A.Mr Black B.Mrs Black C.Fred 犇4、Where is Fred and Jean’s school? (    ) A.It’s in China. B.It’s behind a hill. C.It’s near their home. 犇5、Which sentence is wrong? (    ) A.Fred and Jean are in the same family. B.Mr Black and Mrs Black are Fred and Jean’s father and mother. C.Mr Black likes Fred very much. 二、阅读理解 Hello, I’m Mike. I went to Hainan with my parents in the winter holiday. Everyone asked us to bring some T-shirts to Hainan, because it was very hot in Hainan. So we took many T-shirts and shorts with us. This winter, it was so strange(奇怪的), the weather was not fine. It was always cloudy and rainy, it was very cold. But we only had T-shirts and shorts. We didn’t take one coat or sweater. So we stayed in the restaurant. We went back four days later. We didn’t visit any places in Hainan. It was really a terrible trip. 犇1、—Where did Mike to in the winter holiday? (   ) —He went to ________. A.Beijing B.Hainan C.Xinjiang 犇2、Did they take any sweaters? (   ) A.Yes, they did. B.No, they didn’t. C.They forgot. 犇3、—What was the weather like in Hainan this holiday? (   ) —It was ________. A.good B.hot C.bad 犇4、—What did they do in Hainan? (   ) —They ________. A.visited many beautiful places B.took a trip C.stayed in the room 犇5、—What does “terrible” mean(意思)? (   ) —It means “________” A.very good B.OK C.very bad 三、阅读理解 Today is the 15th of October. It’s my birthday. I get a lot of presents from my friends and family. They are in nice boxes. My parents give me a yellow box and there is a book in it. Jack, one of my friends, gives me a long box. What’s that in it? It’s an umbrella. My brother gives me a round box. I think it’s a big cake, but it is a basketball. I like playing basketball very much, so I’m happy to have it. Now, my friends are singing the song Happy Birthday! to me. 犇11、My birthday is on ________. (    ) A.October 15th B.October 5th C.Sunday 犇12、I get a lot of presents from ________. (    ) A.my family B.my friends C.both A and B 犇13、My brother gives me ________ as my birthday present. (    ) A.a big cake B.a basketball C.a football 犇14、My parents give me ________ as my birthday present. (    ) A.a box B.an umbrella C.a book 犇15、I like ________ very much. (    ) A.playing basketball B.playing football C.singing 四、阅读理解 Tomorrow is Saturday. Mary isn’t going to school. She is going to get up early. In the morning, she is going to Xinhua bookstore. She’s going there by bus. She’s going to eat lunch in KFC.After that, she is going to dance in the music room. At about 3:00 she is going home to finish homework. Then she is going to sweep the floor. She’s going to cook the meals for her parents in the evening. 犇16、What day is it today? (    ) A.Friday. B.Monday. C.Saturday. D.Sunday. 犇17、—What’s Mary going to do in the morning? (    ) —She’s going to ______. A.Xinhua bookstore B.sweep the floor C.visit her grandparents D.stay at home 犇18、Mary is going to have dinner ______. (    ) A.in KFC B.in McDonald’s C.at home D.in a restaurant 犇19、Mary is going to the bookstore by ______. (    ) A.ferry B.ship C.bike D.bus 犇20、—Is Mary a good girl? (    ) —______ A.Yes, she is. B.No, she isn’t. C.Yes, she does. D.No, she doesn’t. 五、阅读理解 Mr and Mrs Smith come from Sydney. They teach English in a middle school in China. They like their work. They have a son and a daughter, Jim and Sue. They are all in China now. Mr Smith can speak Chinese. He likes swimming and reading. Mrs Smith likes swimming in the afternoon and cooking. Jim’s uncle, Green works on a farm near Sydney. He likes swimming, too. He wants to work in China, But he can’t speak Chinese. So he is still there and goes to Chinese classes every week. 犇21、Where are Jim and Sue from? (    ) A.America. B.Canada. C.Australia. 犇22、What does Mr Smith like? He likes______. (    ) A.cooking B.reading C.playing games 犇23、What does Jim’s uncle like? He likes______. (    ) A.reading B.playing games C.swimming 犇24、Where does Sue’s uncle work? (    ) A.On a farm. B.In a school. C.In a club. 犇25、Who works in different countries now? (    ) A.Mr and Ms Smith. B.Mr Smith and his brother. 六、阅读理解 There is a rabbit and a lion in a forest. The rabbit lives in a hole. The rives near the hole. The lion is hungry so he goes to look for food. He sees the rabbit drinking water near the hole. “Oh, there is my food!” The lion runs to the rabbit. The rabbit is afraid of the lion. She runs quickly into her hole. The lion can’t get into the hole. He says to the rabbit, “I don’t like eating rabbit.” The rabbit is very happy when she hears this, so she goes out of her hole. The lion eats her. 犇26、The rabbit and the lion live in . (    ) A.a hole B.a mountain C.a forest 犇27、The lion wants to the rabbit. (   ) A.visit B.eat C.help 犇28、The rabbit is when the lion runs to her. (   ) A.sleeping B.eating C.drinking 犇29、The rabbit is of the lion. (   ) A.happy B.hungry C.afraid 犇30、The lion is . (    ) A.clever B.kind C.friendly (友好的) 【参考答案】 一、阅读理解 解析:犇1、B     犇2、A     犇3、C     犇4、C     犇5、B 【解析】 犇1、由短文中关键句“Fred is in Mr Black’s class. He is thirteen. Jean is eleven.”可知Fred和Jean只是兄妹,而不是双胞胎,故选B。 犇2、由短文中关键句“Jean is eleven.”可知Jean是十一岁,故选A。 犇3、由短文中关键句“Fred is in Mr Black’s class. He is good at Chinese.”可知Fred擅长语文,故选C。 犇4、由短文中关键句“They are in the same school. Their school is not far from their home. ”可知Fred and Jean’s school is near their home. 故选C。 犇5、由短文中关键句“Fred is in Mr Black’s class. Jean is eleven. She is in Mrs Black’s class.可知Mr Black 和Mrs Black 是Fred和Jean的老师,文中并没有提到是他们的父母,故选B。 二、阅读理解 解析:犇1、B     犇2、B     犇3、C     犇4、C     犇5、C 【分析】短文大意:介绍迈克一家去海南旅行的故事。 犇1、句意:—迈克寒假去哪里了?—他去了______。A北京,B海南,C新疆,根据 I went to Hainan with my parents in the winter holiday.可知是海南。故选B。 犇2、句意:他们带着毛衣了吗?根据We didn’t take one coat or sweater. 可知没有带毛衣,故做否定回答,故选B。 犇3、句意:—这个假期海南的天气怎么样?—天气______。A好的,B热的,C坏的,根据This winter, it was so strange(奇怪的), the weather was not fine. 可知天气不好。故选C。 犇4、句意:—他们在海南做什么?—他们______。A参观了很多美丽的地方,B旅行,C呆在房间里,根据We didn’t take one coat or sweater. So we stayed in the restaurant. 可知他们呆在餐馆里。故选C。 犇5、句意:—“terrible”的意思是什么?—它的意思是______。A非常好,B可以,C非常坏,根据It was really a terrible trip.可知是很不好的一次旅行。故选C。 【点睛】 三、阅读理解 解析:犇11、A     犇12、C     犇13、B     犇14、C     犇15、A 【分析】 犇11、句意为我的生日是什么时候,根据Today is the 15th of October. It’s my birthday,可知我的生日是10月15日,故选A。 犇12、句意为我从谁那里得到很多礼物,根据I get a lot of presents from my friends and family,可知我从我的朋友和家里人那里得到很多礼物,故选C。 犇13、句意为我的哥哥给了我一个什么作为生日礼物,根据My brother gives me a round box. I think it’s a big cake, but it is a basketball,可知我的哥哥给了我一个篮球,故选B。 犇14、句意为我的父母给了我一个什么作为生日礼物,根据My parents give me a yellow box and there is a book in it,可知我的父母给了我一本书,故选C。 犇15、句意为我非常喜欢什么,根据like playing basketball very much, so I’m happy to have it,可知我非常喜欢什么打篮球,故选A。 四、阅读理解 解析:犇16、A     犇17、A     犇18、C     犇19、C     犇20、A 【导语】本文主要讲述了明天周六,玛丽一天的计划。 犇16、句意:今天星期几?A周五;B周一;C周六;D周日;根据文中“Tomorrow is Saturday. ”明天是周六,可知今天是周五。故选A。 犇17、句意:—玛丽早上打算做什么?—她将要去_______。A新华书店;B扫地;C拜访祖父母;D呆在家;根据文中“ In the morning, she is going to Xinhua bookstore.”可知她上午打算去新华书店。故选A。 犇18、句意:玛丽打算吃晚饭_________。A在肯德基;B在麦当劳;C在家;D在一个饭店;根据文中“ She’s going to cook the meals for her parents in the evening.”可知她打算在家吃晚饭。故选C。 犇19、句意:玛丽将要去书店乘_______。A渡船;B轮船;C自行车;D公交车;根据文中“ In the morning, she is going to Xinhua bookstore. She’s going there by bus. ”可知她打算骑自行车去新华书店。故选C。 犇20、句意:—玛丽是一个好女孩吗?—_______。问句是is引导的一般疑问句,回答用is。排除C和D。根据文章内容可知玛丽是一个好女孩,作肯定回答。故选A。 五、阅读理解 21、C     犇22、B     犇23、C     犇24、A     犇25、B 【导语】本文介绍了史密斯夫妇及吉姆的叔叔的工作、爱好。 犇21、句意:吉姆和苏来自哪里?A美国。B加拿大 解析:犇21、C     犇22、B     犇23、C     犇24、A     犇25、B 【导语】本文介绍了史密斯夫妇及吉姆的叔叔的工作、爱好。 犇21、句意:吉姆和苏来自哪里?A美国。B加拿大。C澳大利亚。根据“Mr and Mrs Smith come from Sydney. They have a son and a daughter, Jim and Sue.”,可知吉姆和苏来自澳大利亚,故选C。 犇22、句意:史密斯先生喜欢什么?他喜欢______。A做饭,B阅读,C玩游戏,根据“Mr Smith can speak Chinese. He likes swimming and reading.”,可知史密斯先生喜欢游泳和阅读,故选B。 犇23、句意:吉姆的叔叔喜欢什么?他喜欢_____。A阅读,B玩游戏,C游泳,根据“Jim’s uncle, Green works on a farm near Sydney. He likes swimming, too.”,可知吉姆的叔叔喜欢游泳,故选C。 犇24、句意:苏的叔叔在哪工作。A在农场。B在学校。C在俱乐部。根据“They have a son and a daughter, Jim and Sue. Jim’s uncle, Green. works on a farm near Sydney. He likes swimming, too.”,可知苏的叔叔在农场工作,故选A。 犇25、句意:现在谁在不同的国家工作?A史密斯先生和女士。B史密斯先生和他的弟弟。根据“Mr and Mrs Smith come from Sydney. They teach English in a middle school in China. Jim’s uncle, Green works on a farm near Sydney.”,可知史密斯先生和他的弟弟在不同的国家工作,故选B。 六、阅读理解 26、C     犇27、B     犇28、C     犇29、C     犇30、A 【解析】 犇26、句意为“兔子和狮子住在_____。”,根据There is a rabbit and 解析:犇26、C     犇27、B     犇28、C     犇29、C     犇30、A 【解析】 犇26、句意为“兔子和狮子住在_____。”,根据There is a rabbit and a lion in a forest.可知兔子和狮子住在森林里,故选C。 犇27、句意为“狮子想去_____兔子。”,根据“Oh, there is my food!” The lion runs to the rabbit.可知狮子想去吃掉兔子,故选B。 犇28、句意为“当狮子跑向兔子时,兔子_____。”根据He sees the rabbit drinking water near the hole.可知兔子正在喝水,故选C。 犇29、句意为“兔子是____狮子。”,根据The rabbit is afraid of the lion.可知兔子害怕狮子,故选C。 犇30、句意为“狮子是____”,根据The lion can’t get into the hole. He says to the rabbit, “I don’t like eating rabbit.” The rabbit is very happy when she hears this, so she goes out of her hole. The lion eats her.可知狮子是聪明的,故选A。
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:英语五年级下册阅读理解专项复习模拟试卷测试卷(答案).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1880620.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork