分享
分销 收藏 举报 申诉 / 7
播放页_导航下方通栏广告

类型英语五年级上学期阅读理解专项质量模拟试卷测试题(及答案).doc

  • 上传人:a199****6536
  • 文档编号:1880526
  • 上传时间:2024-05-11
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:49.54KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    英语 年级 上学 阅读 理解 专项 质量 模拟 试卷 测试 答案
    资源描述:
    英语五年级上学期阅读理解专项质量模拟试卷测试题(及答案) 一、阅读理解 My name is Helen. This is my bedroom. It's big and bright. There is a new bed and a chair in it. A desk is near the window. There are some flowers on it. And there's a bookcase near the bed. Some English books are on the bookcase. On the wall there's a picture. Three people are in the picture. The man is my father. The woman is my mother. I love my parents. 犇1、Whose bedroom is it? (   ) A.It's Tom's bedroom. B.It’s Helen's bedroom. C.It's Helen's parents' bedroom. 犇2、Where is the bookcase? (   ) A.It's on the chair. B.It's near the bed. C.It's in the picture. 犇3、Is there a picture on the wall? (   ) A.Yes, there is. B.Yes, it is. C.No, there isn't. 犇4、Who's that woman? (   ) A.She's Helen's mother. B.She's Helen's sister. C.She's Helen's teacher. 犇5、What's on the bookcase? (   ) A.Some flowers. B.Some vases. C.Some English books. 二、阅读理解 I am Lisa. I study in Beijing International School (国际学校) now. There are fifty-four students in my class. Only six students go to school on foot, because they live near our school. Li Xiang says it usually takes him about fifteen minutes to walk to school. Eighteen students go to school by bike. Some of them think it is faster to ride bikes than to take buses in the morning and evening. They also think riding bikes is good for them. Twenty-two students take buses or the metro to school. Most of them have to take more than one bus or metro to get to school, so they must get up early every day. And the other students go to school by car. Their parents drive them to school first, and then go to work. Do you know how I get to school? I’m one of the eighteen students. 犇6、How many students are there in Lisa’s class? (   ) A.Fifty. B.Forty-six. C.Fifty-four. 犇7、How long does it take Li Xiang to walk to school? (   ) A.Fifteen minutes. B.Eighteen minutes. C.Twenty-two minutes. 犇8、How many more students go to school by bike than by car? (   ) A.Ten. B.Twelve. C.Fourteen. 犇9、How does Lisa go to school? A.She goes to school by car. B.She goes to school by bike. C.She goes to school on foot. 犇10、How do most of students go to school? (   ) A.Most of students go to school by car. B.Most of students take buses or the metro to school. C.Most of students walk to school. 三、阅读理解 My name is Helen. This is my bedroom. It's big and bright. There is a new bed and a chair in it. A desk is near the window. There are some flowers on it. And there's a bookcase near the bed. Some English books are on the bookcase. On the wall there's a picture. Three people are in the picture. The man is my father. The woman is my mother. I love my parents. 犇11、Whose bedroom is it? (   ) A.It's Tom's bedroom. B.It’s Helen's bedroom. C.It's Helen's parents' bedroom. 犇12、Where is the bookcase? (   ) A.It's on the chair. B.It's near the bed. C.It's in the picture. 犇13、Is there a picture on the wall? (   ) A.Yes, there is. B.Yes, it is. C.No, there isn't. 犇14、Who's that woman? (   ) A.She's Helen's mother. B.She's Helen's sister. C.She's Helen's teacher. 犇15、What's on the bookcase? (   ) A.Some flowers. B.Some vases. C.Some English books. 四、阅读理解 Mum gives little Tom ten yuan. Then little Tom goes shopping. He gets on a bus and sits near an old woman. Then he sees the old woman’s handbag is open. There is ten yuan in it. He quickly looks into his pocket (口袋). The’ money isn’t there now! Little Tom thinks that the old woman is a thief. He wants to take back the money from the old woman’s bag. He carefully puts his hand into the old woman’s bag, takes the money and says nothing. Suddenly, the old woman shouts ,“Where’s my money? I can’t find it, There is a thief on the bus!” Little Tom feels strange (奇怪的). Then he sees ten yuan under his seat. Little Tom is thinking a question now, “Am I a thief?” 犇16、Little Tom goes shopping ________. (       ) A.on foot B.by bus C.by car 犇17、Little Tom sees ________ in the old woman’s bag. (       ) A.a pocket B.ten dollars C.ten yuan 犇18、The word “thief” means “________” in Chinese. (       ) A.强盗 B.小偷 C.贪心的人 犇19、Little Tom sees ________ ten yuan under his seat. (       ) A.his own (自己的) B.the old woman’s C.the thief’s 犇20、Which sentence is RIGHT? (       ) A.Little Tom is a bad boy. B.Mum gives little Tom twenty yuan. C.Little Tom makes a mistake (错误). 五、阅读理解 Once there was an old farmer, with a horse which was almost as old as himself. He set out one morning with his son to sell the horse before it died. Father and son walked because the farmer did not want the horse to be too tired. They met two men on the road who said, “Why are you walking, farmer? It’s a long way to the market. You should ride on it.” The farmer knew that this was true, so he rode on the horse while his son walked. Then they met two old women, “What are you doing up there, farmer? Can’t you see how tired the boy is?” So the farmer got down and his son rode inside instead. Next, three old men stopped them, one said, “Why are you walking, farmer? Get up. It’s too hot for an old man like you to walk today.” So the farmer got up behind his son and they rode on. Some time later, a young woman passed them, “Why aren’t you walking?” She asked, “It isn’t far to the market. Give your poor horse a rest.” So the farmer and his son got down once again. It is a fact that you cannot please all the people all the time. 犇21、The farmer wanted to sell the horse ________. (     ) A.before it was dead B.before it become too tired C.before the market was over 犇22、The two men on the road ________. (     ) A.asked how far it was to the market. B.said they thought the horse looked very tired. C.asked why the farmer was not riding on his horse. 犇23、The two old women said it was wrong for ________. (     ) A.the farmer to ride such a tired horse. B.the farmer to ride instead of his son. C.the boy to ride instead of his father. 犇24、The farmer got up behind his son because ________. (     ) A.three old men said it was too hot for him to walk. B.the three old men stopped them on the road. C.he did not know why he was walking. 犇25、The young woman was most sorry ________. (     ) A.for the old man B.for the farmer’s young son C.for the horse 六、阅读理解 At weekends, some people like to stay at home, some like to go out to play. My brother Leo works in a factory during (在……期间) the day. At weekends he always does the same thing. On Saturday he drives his car to a farm with our families. Our uncle and aunt have a large farm. We can do a lot of things there. My brother and my parents help to do farm work. I help to give food to their animals. At the end (结束) of the day, we all feel hungry. My uncle and aunt give us a big meal. We enjoy (享受) the weekend on their farm. 犇26、Leo works _______. (      ) A.on a farm B.at a school C.in a factory D.in an office 犇27、My family go _______ at weekends. (      ) A.to a farm B.to the beach C.to a factory D.to a school 犇28、My uncle is a _______. (      ) A.teacher B.student C.worker D.farmer 犇29、I _______ on the farm. (      ) A.help to do farm work B.do my homework C.play football D.feed (喂) the animals 犇30、We go to the farm _______. (      ) A.on foot B.by bus C.by car D.by bike 【参考答案】 一、阅读理解 解析:犇1、B     犇2、B     犇3、A     犇4、A     犇5、C 【分析】短文主要介绍了海伦的卧室。 犇1、句意:它是谁的卧室?A它是汤姆的卧室。B它是海伦的卧室。C它是海伦父母的卧室。根据文中句子My name is Helen. This is my bedroom.可知它是海伦的卧室,故选B。 犇2、句意:书架在哪里?A在椅子上。B在床旁边。C在图片里。根据文中句子And there's a bookcase near the bed.可知书架在床旁边,故选B。 犇3、句意:在墙上有一张照片吗?根据文中句子On the wall there's a picture. 可知墙上有一张照片,所以做肯定回答,故选A。 犇4、句意:那个女人是谁?A她是海伦的妈妈。B她是海伦的姐姐。C她是海伦的老师。根据文中句子The woman is my mother.可知那个女人是海伦的妈妈,故选A。 犇5、句意:书架上有什么?A一些花。B一些花瓶。C一些英语书。根据文中句子Some English books are on the bookcase.可知书架上有一些英语书,故选C。 【点睛】 二、阅读理解 解析:犇6、C     犇7、A     犇8、A     犇9、B     犇10、B 【导语】本文主要介绍了在北京国际学校读书的丽萨的同学分别是怎样去上学的。 犇6、句意:丽莎的班上有多少学生? A50  B46  C54 根据文中“There are fifty-four students in my class.”可知丽莎的班上有54个学生。故选C。 犇7、句意:李湘步行去学校要花多长时间? A15分钟;B18分钟;C22分钟;根据文中“Li Xiang says it usually takes him about fifteen minutes to walk to school.”可知李湘步行去学校要花15分钟。故选A。 犇8、句意:骑自行车上学的学生比开车上学的学生多多少? 根据文中“Only six students go to school on foot, Eighteen students go to school by bike.  Twenty-two students take buses or the metro to school.And the other students go to school by car. ”可知6个学生步行。18个学生骑自行车。22个学生乘公交车或乘地铁。班上一共有54个学生,54-6-18-22=8 所以乘小汽车去上学的有8人。18-8=10,骑自行车上学的学生比开车上学的学生多10人。故选A。 犇9、句意:丽莎怎么去上学?A乘汽车去学校;B骑自行车去上学;C步行去上学;根据文中“ I’m one of the eighteen students.和Eighteen students go to school by bike. ” 可知丽莎是骑自行车去上学。故选B。 犇10、句意:大多数学生怎样去上学? A大多数学生开车上学。B大多数学生乘公共汽车或地铁上学。 C大多数学生步行上学。根据小题3的分析,6个学生步行。18个学生骑自行车。22个学生乘公交车或乘地铁。8个学生乘小汽车。可知大多数学生乘公交车或地铁去上学。故选B。 三、阅读理解 解析:犇11、B     犇12、B     犇13、A     犇14、A     犇15、C 【分析】短文主要介绍了海伦的卧室。 犇11、句意:它是谁的卧室?A它是汤姆的卧室。B它是海伦的卧室。C它是海伦父母的卧室。根据文中句子My name is Helen. This is my bedroom.可知它是海伦的卧室,故选B。 犇12、句意:书架在哪里?A在椅子上。B在床旁边。C在图片里。根据文中句子And there's a bookcase near the bed.可知书架在床旁边,故选B。 犇13、句意:在墙上有一张照片吗?根据文中句子On the wall there's a picture. 可知墙上有一张照片,所以做肯定回答,故选A。 犇14、句意:那个女人是谁?A她是海伦的妈妈。B她是海伦的姐姐。C她是海伦的老师。根据文中句子The woman is my mother.可知那个女人是海伦的妈妈,故选A。 犇15、句意:书架上有什么?A一些花。B一些花瓶。C一些英语书。根据文中句子Some English books are on the bookcase.可知书架上有一些英语书,故选C。 【点睛】 四、阅读理解 解析:犇16、B     犇17、C     犇18、B     犇19、A     犇20、C 【分析】 犇16、题干句意:小汤姆________去购物。根据短文He gets on a bus and sits near an old woman. 他乘上公共汽车,坐在一位老妇人的旁边。故选B。 犇17、题干句意:小汤姆在老妇人的包里看到________元。根据短文There is ten yuan in it. 在里面有10元。故选C。 犇18、题干句意:单词thief汉语意思为________。该单词汉语意思为小偷。故选B。 犇19、题干句意:小汤姆在他的位置下发现了________10元。根据短文He quickly looks into his pocket. The’ money isn’t there now! 他看了他的口袋,现在钱不在那儿了!故选A。 犇20、题干句意:哪一句是正确的?通读短文可知Little Tom makes a mistake.小汤姆犯了一个错误。故选C。 五、阅读理解 21、A     犇22、C     犇23、B     犇24、B     犇25、C 【分析】短文大意:短文主要讲述一对没有主见的父子在卖马的路上发生的故事。 犇21、句意:农民想要卖掉马_ 解析:犇21、A     犇22、C     犇23、B     犇24、B     犇25、C 【分析】短文大意:短文主要讲述一对没有主见的父子在卖马的路上发生的故事。 犇21、句意:农民想要卖掉马____。由短文He set out one morning with his son to sell the horse before it died.可知农民想在马死了之前把马卖了。A在它死之前,B在它变得太累之前,C在市场关门之前,故选A。 犇22、句意:路上的两个男人_____。由短文They met two men on the road who said, “Why are you walking, farmer? 可知路上的两个男人问为什么他们不骑马,A问离市场多远。B说他们认为马看起来很累。C问他们为什么不骑马。故选C。 犇23、句意:这两位老太太说_______不对的。由短文hen they met two old women, “What are you doing up there, farmer? Can’t you see how tired the boy is?”可知这两位老太太问农夫为什么骑马而儿子在走路,结合选项B符合题意,故选B。 犇24、句意:农夫站在他儿子后面,因为_____。由短文Next, three old men stopped them, one said, “Why are you walking, farmer? Get up. It’s too hot for an old man like you to walk today.” So the farmer got up behind his son and they rode on.可知是因为三个男人拦住了他们,结合选项B符合题意,故选B。 犇25、句意:这位年轻女人非常抱歉____。由短文Some time later, a young woman passed them, “Why aren’t you walking?” She asked, “It isn’t far to the market. Give your poor horse a rest.” 可知年轻的女人觉得马非常累,A老人,B农夫和儿子,C马,故选C。 【点睛】 六、阅读理解 26、C     犇27、A     犇28、D     犇29、D     犇30、C 【分析】 犇26、句意:Leo在_____工作。根据My brother Leo works in a 解析:犇26、C     犇27、A     犇28、D     犇29、D     犇30、C 【分析】 犇26、句意:Leo在_____工作。根据My brother Leo works in a factory during (在……期间) the day. 可知他在工厂工作。故选C。 犇27、句意:我的家人在周末去____。根据On Saturday he drives his car to a farm with our families. 可知我的家人去农场。故选A。 犇28、句意:我叔叔是一名_____。根据Our uncle and aunt have a large farm.可推断他是农民。故选D。 犇29、句意:我在农场_____。根据 I help to give food to their animals.可知我给动物们喂食。故选D。 犇30、句意:我们经常去农场_____。根据 On Saturday he drives his car to a farm with our families. 可知是开小汽车去农场。故选C。 【点睛】
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:英语五年级上学期阅读理解专项质量模拟试卷测试题(及答案).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1880526.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork