分享
分销 收藏 举报 申诉 / 7
播放页_导航下方通栏广告

类型六年级上学期阅读理解专项英语复习模拟试题测试题(答案).doc

  • 上传人:w****g
  • 文档编号:1735244
  • 上传时间:2024-05-08
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:49.04KB
  • 下载积分:6 金币
  • 播放页_非在线预览资源立即下载上方广告
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    六年级 上学 阅读 理解 专项 英语 复习 模拟 试题 测试 答案
    资源描述:
    六年级上学期阅读理解专项英语复习模拟试题测试题(答案) 一、阅读理解 Penny lived on a farm. She was called the “silly goose”(愚蠢的鹅) because she often did some foolish things. She didn’t like the name. One day, she found a book on the grass. She was very happy. She took the book with her everywhere. She felt herself so clever and became proud(得意的). The animals thought Penny became clever now because she always carried a book. So they asked her for help. But Penny always gave the wrong ideas. One day, a pig picked a lot of mushrooms and went home happily. He asked Penny for help. Penny said“You can eat them. They are very nice.”But the mushrooms are poisonous(有毒的). The animals were sick and angry. They couldn’t believe Penny. So Penny lost her pride(骄傲). She knew that it was useless(无用的) to have a book. She should work hard and she began to read books every day. 1、—Where did Penny live? (   ) —_______ A.She lived on the grass. B.She lived on a farm. C.She lived at school. 2、—Why was she called the “silly goose”? (   ) —_______ A.Because she was clever. B.Because she lived on a farm. C.Because she often did some foolish things 3、—Was she happy when she found a book on the grass? (   )   —______ A.Yes, she was. B.No, she wasn’t. C.Yes, she did. 4、Penny’s ideas are _______ for the animals. (   ) A.good B.useful C.useless 5、—What do we know from the story? (   )   —______ A.Penny began to work hard. B.Penny is very clever. C.Other animals liked reading books. 二、阅读理解 Do you know Beijing? It’s the capital of China. Beijing is a very big and very beautiful city. It’s got a very long history. There are many famous places of interest in Beijing. They are the Great Wall, the Summer Palace (颐和园), the Ming Tombs, the Forbidden City (故宫) and other places. Thousands of people from different countries come to visit Beijing every year. The best season to visit Beijing is autumn. On National Day, the Tian’anmen Square is like a sea of flowers. All the people in Beijing are trying to make the city more beautiful. 6、________ is the capital of China. (    ) A.Shanghai B.Beijing C.Dalian 7、Beijing is _________ city in China. (    ) A.a small and beautiful B.a big and young C.an old and beautiful 8、—How many famous places are there in the text (文本)? (    ) —There are _______. A.four B.five C.six 9、When you visit Beijing, __________ is the best time. (    ) A.every year B.the autumn C.National Day 10、The people in Beijing _________ the city very much. (    ) A.don’t like B.miss C.love 三、阅读理解 根据短文内容,选择正确的选项。 Once an old man went to see a doctor. The doctor looked him over carefully and said, “Medicine (药物) won’t help you. You must have a good rest. Go to bed early, drink milk, walk a lot and smoke one cigar (雪茄) a day. Go to the countryside and stay there for a month.” After a month the man came to the doctor again. “How are you?” said the doctor. “I’m glad to see you again. You look much younger.” “Oh! Doctor, I feel quite well now,” said the man. “I had a good rest. I went to bed early, drank a lot of milk and walked a lot. Your advice certainly helped me. But you told me to smoke one cigar a day; this almost (几乎) killed me first. It’s no joke to start smoking at my age!” 11、The doctor told the man _______. (    ) A.to take some medicine B.to smoke a lot C.to go to the countryside 12、How many cigars did the man smoke one day after seeing the doctor? (    ) A.One. B.Two. C.He didn’t smoke. 13、The doctor’s words were _______ for the old man’s health. (    ) A.bad B.cool C.good 14、The underlined word “joke” means “_______”in Chinese. (    ) A.玩笑 B.开心 C.好事 15、From what the old man said at last, we know _______. (    ) A.one cigar a day was really helpful to him B.the old man was not a smoker before C.smoking made him feel better than before 四、阅读理解 John lives in Beijing with his grandparents. His parents work in the USA.His father is a computer game tester (测试员). His mother is a businesswoman. They are very busy and seldom (很少) go home. This morning his grandmother is ill. John feels very worried. His grandmother should see a doctor. The hospital is on Hongxing Street. And it’s far from his home. So John and his grandfather take his grandmother to the hospital by taxi. He hopes his grandmother will get better soon. 16、John lives in Beijing with _______. (   ) A.his grandparents B.his parents C.his grandmother 17、John’s mother is a _______. (   ) A.doctor B.businesswoman C.computer game tester 18、This morning John’s grandmother is ill, he feels _______. (   ) A.afraid B.sad C.worried 19、Where is the hospital? (   ) A.It’s near John’s home. B.It’s near Hongxing Street. C.It’s on Hongxing Street. 20、They go to the hospital _______. (   ) A.by bus B.by taxi C.by car 五、阅读理解 On day, a farmer wen to see his son by train. On the train, he found a seat. But there was a big bag on the seat. He asked the woman beside the seat, “Is there anyone here?” “Oh, yes, of course! He will be back soon!” The farmer was tired. He said down and said, “I will sit for a while until he comes back.” Fifteen minutes later the train stared. “Oh, the poor man. He missed his train but he can’t lost his bag!” The farmer said. After these words, the farmer threw the bag out of the window quickly. “No, no, it’s my bag!” The woman shouted. But it was too late. 21、A farmer wanted _____ on the train. (   ) A.his son B.a big bag C.a seat 22、_____, so he sat down. (   ) A.The woman asked the man to sit down. B.The man was too tired. C.The seat was empty. 23、The _____ threw the bag out of the window. (   ) A.woman B.man C.farmer 24、The _____ put the bag on the seat. (   ) A.woman B.man C.farmer 25、The Chinese meaning of the word“threw”is _____. (   ) A.取 B.扔 C.抓住 六、阅读理解 Dear Lucy, Thank you for your letter. How are you in London? I'm very well in Guangzhou. Last week I went to Hainan with my friend Lanlan. There are lots of beautiful places to go in Hainan. First we went to Haikou. It's in the north of Hainan. Then we visited Wenchang City and we ate Wenchang chicken. It was delicious. The next day, we went to Sanya and we swam in the sea. The last day, we visited Wuzhishan City. We climbed the Wuzhishan Mountains. We took many photos We also bought some things for our classmates. I hope you will come to visit Hainan one day. Love from Lingling 26、This letter is from _______. (   ) A.Lucy B.Lingling C.Lanlan 27、Lucy is in _______ now. (   ) A.the UK B.the US C.Hainan 28、Haikou is in the _______ of Hainan. (   ) A.south B.east C.north 29、Lingling and Lanlan visited _______ places last week. (   ) A.four B.three C.five 30、Lingling and her friend swam in the sea in _______. (   ) A.Wenchang B.Sanya C.Guangzhou 【参考答案】 一、阅读理解 1、B     2、C     3、A     4、C     5、A 【导语】本文主要讲述了彭妮的成长经历。 1、句意:—彭妮居住在哪里?—______。A她住在草地上。B她住在农场 解析:1、B     2、C     3、A     4、C     5、A 【导语】本文主要讲述了彭妮的成长经历。 1、句意:—彭妮居住在哪里?—______。A她住在草地上。B她住在农场。C她住在学校。根据“Penny lived on a farm. ”可知她居住在农场,故选B。 2、句意:—为什么她被叫做“愚蠢的鹅”?—_______。A因为她是聪明的。B因为她住在农场。C因为她经常做愚蠢的事情。根据“She was called the “silly goose”(愚蠢的鹅) because she often did some foolish things.”可知她经常做愚蠢的事情,故选C。 3、句意:—当她在草地上发现一本书时,她高兴吗?—______。根据“One day, she found a book on the grass. She was very happy. ”可知她非常开心,作肯定回答,故选A。 4、句意:彭妮的意见对动物们_______。A好的,B有用的,C没用的。根据“But Penny always gave the wrong ideas. ”可知彭妮总是给动物们错误的建议,故选C。 5、句意:—我们能从这个故事知道什么?—________。A彭妮开始努力工作。B彭妮是非常聪明的。C其他动物喜欢看书。根据“She should work hard and she began to read books every day.”可知彭妮开始努力工作。故选A。 二、阅读理解 6、B     7、C     8、B     9、B     10、C 解析:6、B     7、C     8、B     9、B     10、C 三、阅读理解 11、C     12、A     13、C     14、A     15、B 【分析】短文大意:一个老人去看病的故事。 11、句意:医生告诉那个男人____。根据Go to the 解析:11、C     12、A     13、C     14、A     15、B 【分析】短文大意:一个老人去看病的故事。 11、句意:医生告诉那个男人____。根据Go to the countryside and stay there for a month.可知让他去乡下呆一个月。故选C。 12、句意:看完医生后那个男人一天抽多少烟?根据But you told me to smoke one cigar a day.可知他一天抽一根烟。故选A。 13、句意:医生的话对老人的健康很____。根据Your advice certainly helped me. 可知对老人的健康很有帮助,故选C。 14、句意:划线单词“joke”的中文意思是___。joke玩笑,故选A。 15、句意:从最后老人的话中的,我们知道____。A选项每天一根烟的确帮到了老人的健康。B选项老人以前吸烟。C选项吸烟使老人比以前感觉更好了。根据It’s no joke to start smoking at my age!可知老人以前不抽烟。故先B。 【点睛】 四、阅读理解 16、A     17、B     18、C     19、C     20、B 【分析】短文大意:短文介绍了约翰和他的祖父母住在北京,今天早上他的祖母生病了,约翰和他的祖父带她去医院的 解析:16、A     17、B     18、C     19、C     20、B 【分析】短文大意:短文介绍了约翰和他的祖父母住在北京,今天早上他的祖母生病了,约翰和他的祖父带她去医院的事情。 16、句意:约翰和____住在北京。A他的祖父母;B他的父母;C他的祖母;根据短文中的John lives in Beijing with his grandparents. 可知约翰和他的祖父母住在北京,故选A。 17、句意:约翰的妈妈是一位_____。A医生;B女商人;C电脑游戏测试人员;根据短文中的His mother is a businesswoman. 可知约翰的妈妈是一位女商人,故选B。 18、句意:今天早上约翰的祖母病了,他感到______。A害怕;B难过;C担心;根据短文中的This morning his grandmother is ill. John feels very worried.可知他感到担心,故选C。 19、句意:医院在哪里?A它在约翰家附近。B它在红星大街附近。C它在红星大街。根据短文中的The hospital is on Hongxing Street. 可知医院在红星大街,故选C。 20、句意:他们_____去医院。A乘公共汽车;B乘出租车;C乘汽车;根据短文中的So John and his grandfather take his grandmother to the hospital by taxi. 可知他们乘出租车去医院,故选B。 【点睛】 五、阅读理解 21、C     22、B     23、C     24、A     25、B 【分析】 21、句意:一个农民想在火车上找个_____。A他的儿子,B一个大包,C座位。结合On th 解析:21、C     22、B     23、C     24、A     25、B 【分析】 21、句意:一个农民想在火车上找个_____。A他的儿子,B一个大包,C座位。结合On the train, he found a seat. But there was a big bag on the seat.可知农民想在火车上找个座位,故选C。 22、句意:_____,所以他坐了下来。A女人让男人坐下,B他太累了,C座位是空的。结合The farmer was tired. He said down and said, “I will sit for a while until he comes back.”可知农民坐下因为他累了,故选B。 23、句意:_____把包扔出了窗外。A女人,B男人,C农民。结合After these words, the farmer threw the bag out of the window quickly.可知农民把包扔出了窗外,故选C。 24、句意:_____把包放在座位上。A女人,B男人,C农民。结合“No, no, it’s my bag!” The woman shouted.可知女人把包放在座位上,故选A。 25、句意:threw的中文意思是_____。结合前句“Oh, the poor man. He missed his train but he can’t lost his bag!” The farmer said和后句“No, no, it’s my bag!” The woman shouted.可知threw的中文意思是扔,故选B。 六、阅读理解 26、B     27、A     28、C     29、A     30、B 【分析】本文主要讲了玲玲上周去旅游的事。 26、句意:这封信来自______。根据最后的署名,可知这封 解析:26、B     27、A     28、C     29、A     30、B 【分析】本文主要讲了玲玲上周去旅游的事。 26、句意:这封信来自______。根据最后的署名,可知这封信来自玲玲,故选B。 27、句意:露西现在在______。根据Thank you for your letter. How are you in London?,可知露西现在在伦敦,伦敦是英国的城市,A英国,故选A。 28、句意:海口在海南______。根据First we went to Haikou. It's in the north of Hainan.,可知海口在海南北部,C北部,故选C。 29、句意:玲玲和兰兰上周参观了_______个地方。根据第二段可知玲玲和兰兰上周参观了四个地方,A四,故选A。 30、句意:玲玲和她的朋友在_______的海里游泳。根据The next day, we went to Sanya and we swam in the sea.,可知玲玲和她的朋友在三亚的海里游泳,B三亚,故选B。 【点睛】
    展开阅读全文
    提示  咨信网温馨提示:
    1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
    2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
    3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
    4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
    5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
    6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

    开通VIP折扣优惠下载文档

    自信AI创作助手
    关于本文
    本文标题:六年级上学期阅读理解专项英语复习模拟试题测试题(答案).doc
    链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/1735244.html
    页脚通栏广告

    Copyright ©2010-2025   All Rights Reserved  宁波自信网络信息技术有限公司 版权所有   |  客服电话:0574-28810668    微信客服:咨信网客服    投诉电话:18658249818   

    违法和不良信息举报邮箱:help@zixin.com.cn    文档合作和网站合作邮箱:fuwu@zixin.com.cn    意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com   | 证照中心

    12321jubao.png12321网络举报中心 电话:010-12321  jubao.png中国互联网举报中心 电话:12377   gongan.png浙公网安备33021202000488号  icp.png浙ICP备2021020529号-1 浙B2-20240490   


    关注我们 :微信公众号  抖音  微博  LOFTER               

    自信网络  |  ZixinNetwork