2015年春高一英语下册人教版新课标必修2期末综合模拟测试.doc
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2015 年春高一 英语 下册 人教版 新课 必修 期末 综合 模拟 测试
- 资源描述:
-
2015年春高一英语下册必修2期末综合模拟测试 本卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。共150分。时间:120分钟。 第Ⅰ卷(选择题) 第一部分:听力(共两节,满分30分) 第二部分:阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A British singer Sarah Brightman will begin training this year for a 2015 flight to the International Space Station where she hopes to become the first professional musician to sing from space, the company arranging the trip said on Tuesday. Brightman, a famed soprano (女高音) who starred in Andrew Lloyd Webber's “Phantom of the Opera” will pay about $ 52 million for a 10day stay aboard the orbital outpost, Tom Shelley, president of privately owned Space Adventures, said. Brightman, who would become the eighth privately funded space tourist, is scheduled to fly in September 2015.Her training to fly on a Russian Soyuz capsule is to begin this fall. Brightman planned to be the first professional musician to sing from space.But she faces competition from Lady Gaga, who according to media reports late last year intends to be the first when she performs one song in space in early 2015 on a Virgin Galactic flight.Virgin Galactic, part of Richard Branson's Virgin Group, plans to offer suborbital(亚轨道的) space flights. Brightman said in 2012 that she would travel to the space station, but her plans were not confirmed until now.So far, Space Adventures has arranged for nine private missions to the space station, a $ 100 billion research laboratory that flies about 260 miles above Earth.Microsoft cofounder Charles Simonyi made two trips. Brightman will be the first private citizen to visit the station since Cirque du Soleil founder Guy Lalibarte paid about $ 35 million for an 11day stay in September 2009. Google cofounder Sergey Brin has an option to fly on the next available Soyuz seat after Brightman, which most likely will be in 2017,Shelley told Reuters. “He paid us a deposit and whenever we have a seat available, he has the right of first refusal,” Shelley said. 文章大意:英国歌手莎拉布莱曼要去太空高歌。 21.What is the purpose of the passage? A.To praise. B.To persuade. C.To instruct. D.To inform. 答案:D 主旨大意题。文章开始介绍英国歌手莎拉布莱曼要去太空高歌,之后文章就此展开,可知本文的目的是报道,故选择D项。 22.When will Brightman start training for her space travel? A.This autumn. B.This winter. C.Next spring. D.Next summer. 答案:A 细节理解题。根据第三段“Her training to fly on a Russian Soyuz capsule is to begin this fall.”可知她要在今年秋天开始训练。 23.The underlined word “she” in paragraph 4 refers to ______. A.Brightman B.Lady Gaga C.Andrew Lloyd Webber D.Tom Shelley 答案:B 代词指代题。第四段提到“Lady Gaga, who according to media reports late last year intends to be the first when she performs one song...”判断划线词she指代的是Lady Gaga。这里指莎拉布莱曼受到自Lady Gaga的竞争,据媒体报道Lady Gaga去年年底就有这样的打算,她准备在2015年初通过乘坐维珍银河公司航天器去往太空演唱以便成为太空演唱第一人。 24.The fifth paragraph is mainly carried out ________. A.in time order B.in space order C.by giving examples D.by comparison 答案:C 推理判断题。根据文章第五段:莎拉布莱曼的计划还没有完全确定下来,Space Adventures迄今为止已经安排了九个私人太空旅行,微软的创建者查尔斯·西蒙尼去过两次。推知本段是通过举例展开的。选C项。 B It's time for your family to relax and have fun! The following family adventures have links for you to get more information. Take the Rides of Your Life Visit Cedar Point in Sandusky, Ohio, to seek thrills “Even though it's located off the beaten track, experts regularly praise Cedar Point as the best overall theme park of the country,” says U.S. News & World Report. The park calls itself the roller coaster capital of the world, and with 16 to choose from, it's hard to argue. It's open daily from May 10 through Labor Day; weekends only from Labor Day through November 2. Tickets start at $ 48.99 per person if purchased online. http://www.cedarpoint,com. Wander Free on a Dude farm Dust off your cowboy boots and ready your cowboy hats for a visit to this Rocky Mountains paradise. Located in Augusta, Montana, “The farm has everything an aspiring cowboy or girl could long for,” says Sunset magazine, including hiking trails, fishing trips, campfires with singalongs, and, of course, horseback rides. The large farm operates from June through September; kidsonly and adultsonly programs are available. Total cost starts at $ 1,360 per adult, $ 1,276 per teen, and $ 1,168 per child. http://. Dig for Dinosaurs Most kids (and adults) love dinosaurs, and to make their wildest dreams come true, head to Fruita, Colorado. The Museum of Western Colorado offers Dino Digs for children aged five and older. You can choose from one, three, and fiveday expeditions. “Imagine how your child will feel when she helps unearth the fossilized(化石) bones of ancient species,” says Outside magazine. It lasts from May to October. Digs start at $ 125 per person. http:// Surf Sand Dunes Swap your snowboard for a sandboard, and head to Sand Master Park in Florence, Oregon. Real Simple recommends learning the basics at this private dune park, “which offers board rentals and lessons——often taught by worldchampion sand boarders.” Then you can hit the “slopes” to test your skills. From March to June, and September to November. Rentals for a sandboard start at $ 10 per day; lessons start at $ 45 an hour per person. http://. 文章大意:文中提供四个可供全家娱乐的项目。 25.What is special about Cedar Point? A.You can visit Cedar Point on weekends. B.It has 16 roller coasters for you to choose from. C.You can help unearth the fossilized bones of dinosaurs. D.It offers lessons taught by worldchampion sand boarders. 答案:B 细节理解题。根据第二段提到“Even though it's located off the beaten track, experts regularly praise Cedar Point as the best overall theme park of the country,” says U.S. News & World Report可知这个地方的强项是它的过山车,故选B项。 26.If you have a 3day holiday in April, which of the following may interest you most? A.Take the Rides of Your Life B.Wander Free on a Dude farm C.Dig for Dinosaurs D.Surf Sand Dunes 答案:D 细节理解题。根据最后一个项目中提到Real Simple recommends learning the basics at this private dune park, “which offers board rentals and lessons——often taught by worldchampion sand boarders.” Then you can hit the “slopes” to test your skills. From March to June, and September to November.如果你想测试一下你的技能,从三月到六月,从九月到十一月,故选D项。 27.Where will you probably find this passage? A.A science fiction. B.An adventure storybook. C.A travel magazine. D.A theme park advertisement. 答案:C 细节推断题。根据文章第一句话提到It's time for your family to relax and have fun! The following family adventures have links for you to get more information.是时候与家人放松,下面这些家庭冒险项目会让你得到更多的信息,故出现在旅行杂志上,所以选C项。 C People are being tricked into Facebook with the promise of a fun, free service without realizing they're paying for it by giving up loads of personal information. Most Facebook users don't realize this is happening. Even if they know what the company is up to, they still have no idea what they're paying for Facebook because people don't really know what their personal data is worth. The biggest problem, however, is that the company keeps changing the rules. Early on you keep everything private. That was the great thing about Facebook. You could create your own little private network. Last year, the company changed its privacy rules so that many things: your city, your photo, your friends' names were set, by default (默认)to be shared with everyone on the Internet. According to Facebook's vicepresident Elliot Schrage, the company is simply making changes to improve its service, and if people don't share information, they have a “less satisfying experience”. Some critics think this is more about Facebook looking to make more money. In original business model, which involved selling ads and putting them at the side of the pages totally failed. Who wants to look at ads when they're online connecting with their friends? The privacy issue has already landed Facebook in hot water in Washington. In April, Senator Charles Schumer called on Facebook to change its privacy policy. He also urged the Federal Trade Commission to set guidelines for social networking sites. “I think the senator rightly communicated that we had not been clear about what the new products were and how people could choose to use them or not to use them,” Schrage admits. I suspect that whatever Facebook has done so far to invade our privacy is only the beginning,which is why I'm considering cancelling my account. Facebook is a handy site, but I'm upset by the idea that my information is in the hands of people I don't know. That's too high a price to pay. 文章大意:文章的主题围绕当下很受欢迎的社交网站Facebook,揭露其将用户资料出售给广告商。而大多数用户并未意识到这一点,因为他们并没有意识到个人资料的重要性。作者的态度和立场非常鲜明,并表示考虑注销自己的账户。 28.What do we learn about Facebook from the first paragraph? A.It is a website that sends messages to users who want to get married. B.It earns money by putting on advertisements. C.It makes money by selling its users' personal data. D.It provides loads of information to its users. 答案:C 细节理解题。A、B两项没有提及;人们被骗到Facebook因为它承诺服务是免费的,而没有意识到他们通过放弃大量的个人信息已经付钱了(Facebook通过卖用户的信息来挣钱)。 29.What does the author say about most Facebook users? A.They are unwilling to give up their personal information. B.They don't know their personal data enriches Facebook. C.They don't identify themselves when using the website. D.They care very little about their personal information. 答案:B 细节理解题。根据第二段Most Facebook users don't realize this is happening和...they still have no idea what they're paying for Facebook because people don't really know what their personal data is worth.绝大多人并没有意识到自己的个人信息对Facebook是有价值的。 30.Why does Facebook make changes to its rules according to Elliot Schrage? A.To provide better service to its users. B.To obey the Federal guidelines. C.To improve its users' connection. D.To expand its business. 答案:A 细节理解题。根据第四段中的...the company is simply making changes to improve its service可知。 31.Why does the author plan to cancel his Facebook account? A.He is dissatisfied with its present service. B.He finds many of its users untrustworthy. C.He doesn't want his personal data badly used. D.He is upset by its frequent rule changes. 答案:C 细节理解题。根据文章最后两句...but I'm upset by the idea that my information is in the hands of people I don't know. That's too high a price to pay.可知作者就是对个人信息泄漏这件事情不满。 D The Cuban iguana is a species of lizard(蜥蜴) of the iguana family. It is the largest of the West Indian rock iguanas, one of the most endangered groups of lizards. This species with red eyes and a thick tail is one of the largest lizards in the Caribbean. The Cuban iguana is primarily herbivorous;_95% of its diet consists of the leaves, flowers and fruits from as many as 30 plant species, including the seaside rock bush and various grasses. However, Cuban iguanas occasionally consume animal matter, and individuals have been observed eating the dead flesh of birds, fish and crabs. The researchers wrote that quite a few people on Isla Magueyes could have caused this incident. The Cuban iguana is distributed throughout the rocky southern coastal areas of mainland Cuba and its surrounding islands with a wild population booming on Isla Magueyes, Puerto Rico. It is also found on the Cayman Islands of Little Cayman and Cayman Brac, where a separate subspecies occurs. Females guard their nest sites and often nest in sites half destroyed by Cuban crocodiles. To avoid the attack from them, the Cuban iguana often makes its home within or near pricklypear cacti (仙人掌). In general the species is in decline, more quickly on the mainland than on the outlying islands. One of the reasons for their decline is habitat destruction caused by the over consuming of farm animals, housing development, and the building of tourist resorts on the beaches where the animals prefer to build their nests. Although the wild population is in decline, the numbers of iguanas have been sharply increased as a result of captivebreeding(圈养) and other conservation programs. 文章大意:本文是篇科普类文章。介绍的是古巴岩鬣蜥的形状,饮食,分布及栖息地被破坏的现状。 32.The underlined word “herbivorous” (Paragraph 2) probably means ________. A.dangerous B.gentle C.planteating D.flesheating 答案:C 词义猜测题。根据第二段提到...95% of its diet consists of the leaves, flowers and fruits from as many as 30 plant species, including the seaside rock bush and various grasses.他的百分之九十五饮食包括叶、花、水果多达30个物种,故是食草型动物,故选C项。 33.Why does the Cuban iguana build its nest near pricklypear cacti? A.To keep itself cool. B.To get the food easily. C.To stay away from people. D.To avoid crocodiles' attack. 答案:D 细节理解题。根据第三段提到To avoid the attack from them, the Cuban iguana often makes its home within or near pricklypear cacti可知为了避免来自它们的攻击,故选D项。 34.How many reasons are mentioned for the habitat destruction? A.Two. B.Three. C.Four. D.Five. 答案:B 细节理解题。根据最后一段提到One of the reasons for their decline is habitat destruction caused by the over consuming of farm animals, housing development, and the building of tourist resorts on the beaches where the animals prefer to build their nests可知被破坏原因是农场动物的消费造成的栖息地的破坏,房地产开发和建设旅游度假村,故选B项。 35.What's the author's purpose of writing the text? A.To give us a brief introduction to the Cuban iguana. B.To show he is concerned about the Cuban iguana. C.To explain reasons for the Cuban iguana's decline. D.To draw people's attention to the endangered Cuban iguana. 答案:A 推理判断题。第一段是对它的所属家庭的介绍,第二段介绍它的饮食,第三段讲它的分布,第四段讲面临灭绝的原因,故选A项。 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 It is a great truth because once we truly understand and accept it, then life is no longer difficult. Most do not fully see this truth. __36__ It seems to them that their difficulties represent a special kind of suffering especially forced upon them or else upon their families, their class, or even their nation. __37__ Problems, depending on their nature, cause us sadness or loneliness or regret or anger or fear. These are uncomfortable feelings, often as painful as any kind of physical pain. And since life causes an endless series of problems, life is always difficult and is full of pain as well as joy. __38__ __39__ When we desire to encourage the growth of the human spirit, we encourage the human ability to solve problems, just as in school we set problems for our children to solve. __40__ As Benjamin Franklin said, “Those things that hurt, instruct.” It is for this reason that wise people learn not to fear but to welcome the pain of problems. A.Problems are the serious test that tells success from failure. B.Life is not a trap set for us by God so that he can condemn (责难) us for failing. C.It is through the pain of meeting and working out problems that we learn. D.Yet, it is in this whole process of solving problems that life has its meaning. E.Instead they complain about their problems and difficulties as if life should be easy. F.We can register to make money and participate in problem solving collaboration (合作、协作) groups. G.What makes life difficult is that the process of facing and solving problems is a painful one. 文章大意:生活是很艰难的。一旦我们了解并接受了它,生活就变得不再那么难了,这是一个伟大的展开阅读全文
咨信网温馨提示:1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。




2015年春高一英语下册人教版新课标必修2期末综合模拟测试.doc



实名认证













自信AI助手
















微信客服
客服QQ
发送邮件
意见反馈



链接地址:https://www.zixin.com.cn/doc/12019293.html